• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Campings in Noorwegen

Campings in Noorwegen

Campings in Noorwegen: een veelzijdig land met prachtige ongerepte natuur

De campings in Noorwegen bieden alle ingrediënten voor een fantastische vakantie in de natuur. Naast de indrukwekkende fjorden, prachtige meren en het ongerepte groen, zijn er interessante steden met een rijke geschiedenis. Voor een actieve vakantie is het mogelijk om te kanoën, raften of fietsen door het rijke groene landschap. In de winter is Noorwegen ook zeer in trek bij skiërs en langlaufers. Lees meer

 
 

Indrukwekkende fjorden aan de kust

Het Noorse land staat waarschijnlijk het meest bekend om zijn reusachtige fjorden aan de kust. Deze bergachtige kusten met steile hellingen en diepe insnijdingen trekt jaarlijks vele toeristen naar het noorden. Vanwege de diepte van de fjorden kunnen schepen zeer dichtbij komen. Hierdoor is het mogelijk om het bijzondere landschap van nabij te bewonderen. Maak bijvoorbeeld een vaartocht langs het reusachtige Geirangerfjord. Dit fjord, die zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, heeft steile rotswanden van wel 800 meter hoog. Bovendien reikt het water hier tot wel 260 meter diep. Een zeer bijzondere belevenis om van dichtbij te ervaren.

Stedentrip naar Oslo

Naast de prachtige fjorden en ongerepte natuur liggen een aantal campings in Noorwegen dicht bij een aantal fraaie steden met een rijke historie en interessante cultuur. De hoofdstad Oslo is hier een uitstekend voorbeeld van. Vanaf het vliegveld is het slechts 20 minuten met de Flytoget Airport Express Train naar het hart van de stad. Tijdens een bezoek aan de stad zijn onder andere de schitterende kathedraal met glas-in-lood ramen en het Vikingschip museum met zijn authentieke Vikingboten een aanrader. Voor een smakelijke maaltijd is Smalhans een must. Dagelijks worden hier dagverse streekgerechten geserveerd. Het grote voordeel van deze stad is dat alles zeer compact gebouwd is. Hierdoor zijn alle bezienswaardigheden gemakkelijk per voet te bereiken.

Zowel in de zomer als in de winter

Het is zowel mogelijk om een fantastische zomer- als wintersportvakantie in dit prachtige land te beleven. In de zomer is het Noorse land enorm groen, wat het een uitstekende uitvalsbasis voor vele wandel- en fietstochten maakt. \\\'s Winters tovert het land zich om tot een heus winterparadijs, waar een half jaar lang de beste condities voor skiërs en langlaufers ontstaan. Voor de wintersport zijn Hemsedal, Geilo, Trysil, Voss en Skeikampen ideaal. Hier is het ook mogelijk om een fantastische sneeuwscootertocht of huskysafari te maken. Bovendien is in de winter het mysterieuze noorderlicht in het land te zien. Reis bijvoorbeeld naar Tromsø om dit bijzondere fenomeen te aanschouwen.

Op vakantie met het hele gezin

Noorwegen leent zich uitstekend voor vakanties met het hele gezin. Ondanks de grote afstanden die in het land overbrugd moeten worden, zijn er allerlei attracties waarmee de kinderen zich uitstekend vermaken. Zo zijn er verscheidene water- en attractieparken. Ook is het mogelijk om allerlei sportieve activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een waterval, beklim een gletsjer of maak een spannende kanotocht over de prachtige meren in het gebied. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen en van de schitterende ongerepte natuur te genieten.

Kamperen in Noorwegen: 5 redenen waarom dit bij veel mensen op de bucketlist staat:

• prachtige natuur

• rust en ruimte

• adembenemende uitzichten

• oneindige wandelmogelijkheden

• goed verzorgde campings