• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no
Campings in Innlandet (Oppland Noord)

Campings in Innlandet (Oppland Noord)

Campings in Innlandet (Oppland Noord): ideale vakantie midden in de natuur

Geniet van een prachtige vakantie midden in de natuur bij de campings in Innlandet (Oppland Noord). Er zijn diverse nationale parken in de streek met reusachtige bergen en machtige valleien. De campings dienen als een uitstekende uitvalsbasis voor diverse wandel-, fiets- of kajaktochten in de omgeving. Lees meer

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Nordal Turistsenter Lom

  Grote goed verzorgde camping in het centrum van Lom. Staafkerk en winkels eenvoudig lopend te bereiken. Diverse attracties in de omgeving. Centrale ligging. Gratis WIFI.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Randsverk Camping Jotunheimen

  Zeer goed verzorgde camping met prima sanitair en een geweldige ligging aan de voet van de Jotunheimen. Direct vanaf de camping kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Holungsoy Camping Vaga

  Direct aan de rivier Otta gelegen camping. Vlakbij Nationale Parken Dovrefjell, Rondane en Jotunheimen. Op de camping zijn een aantal hytter te huur. Prima vislocatie!

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Bispen Camping

  Mooi centraal tussen Lom en Geiranger gelegen camping met veel voorzieningen voor kinderen direct aan de rivier Otta. Goed verzorgd sanitair. Gratis WIFI.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Gjeilo Camping

  Ver weg van de drukte van Lom en direct aan de rivier Otta ligt Gjeilo Camping. Fijne camping met zeer vriendelijke eigenaren, goed verzorgd sanitair en een mooi strandje bij de rivier.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Camping Nissegarden Lom

  Op slecht 2km. afstand van de staafkerk en het centrum van Lom gelegen camping. Camping beschikt over veel activiteiten. Ideale camping voor families met kinderen. Zwembad.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Dovreskogen Camping

  Leuke knusse camping in een indrukwekkende omgeving aan de voet van het Nationale Park Rondane. Slechts gescheiden door de rivier Lagen langs de E6 tussen Otta en Dombas.

 • Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  PlusCamp Hageseter Turisthytte og Camping

  Leuke camping in een prachtige omgeving aan de voet van de Dovrefjell vlakbij de E6 tussen Dombas en Oppdal. Goed sanitair.

 • Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Skabu Hyttegrend Jotunheimen

  Ben je op zoek naar rust, ruimte, natuur en een prachtig uitzicht? Dan is Skabu Hyttegrend de aangewezen plek. Direct gelegen aan het Olstappenmeer met prima vismogelijkheden.

 • Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Toftemo Turiststasjon Dovre

  Goed verzorgde camping direct langs de E6, ca 11km. ten zuiden van Dombas. Camping beschikt over een zwembad, een restaurant en diverse accommodaties waaronder hytter en hotelkamers.

 • Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Otta Camping og Motell

  Op loopafstand van het centrum van Otta en direct aan de rivier Otta gelegen camping. Vlakbij Nationale Parken Dovrefjell, Rondane en Jotunheimen. Prima vislocatie!

 • Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Donfoss Camping Nordberg

  Populaire goed verzorgde camping aan snel stromende rivier Otta. Kampeerplaatsen direct aan het water. Camping met veel voorzieningen waaronder buitenzwembad en grote speeltuin.

 • Campings in Innlandet (Oppland Noord)

  Saeta Camping Otta

  Leuke camping direct langs de E6. Mooie kampeerplaatsen direct langs de rivier Gudbrandsdalslagen. Goede vismogelijkheden. Vlakbij Nationale Parken Rondane en Jotunheimen.

 

Gudbrandsdalen, de grootste en bekendste vallei in Innlandet (Oppland)

De Gudbrandsdalen met de rivier Gudbrandsdalslågen is met zijn 320 kilometer in lengte de grootste en bekendste vallei van Innlandet (Oppland). De route E6 loopt door de gehele vallei en is de belangrijkste verbindingsweg tussen Oslo en het gebied rondom Trondheim en het noorden van Noorwegen. In de Middeleeuwen volgden vele pelgrims het pad naar Nidaros (het tegenwoordige Trondheim). Dit zorgde voor de verspreiding van Noorse motieven en typische Noorse kunst en cultuur naar andere landen. De streek is ook bekend om zijn Gudbrandsdalsost. Deze authentieke kaas uit de vallei is gemaakt van zoete geitenmelk en koemelk.

Rondane: het oudste nationale park van Noorwegen

Vanaf de campings in Innlandet (Oppland Noord) maak je prachtige wandelingen in het Rondane Nationaal Park. Dit park is het oudste van Noorwegen. Je vindt hier 10 bergtoppen boven de 2000 meter en een verscheidenheid aan schitterende bergen en watervallen. Het nationale park bevindt zich tussen Dombas, Vinstra, Hjerkinn, Ringebu en Hundorp. In Rondane zijn grote aantallen rendieren te vinden, maar de kans om ze te zien is klein. Gedurende de zomer trekken de dieren zich terug naar de afgelegen gebieden. Verder zijn er otters, veelvraten, elanden en beren in het park. Het park leent zich uitstekend voor wandelingen, fietstochten of boottochten per kajak.

Dovrefjell National Park, het rijk van de muskusos

Het Dovrefjell Nationaal Park is het enige park in Noorwegen waar muskusossen in het wild te zien zijn. Vooral het bergplateau is de perfecte plek om de dieren te zien. Je kunt ze echter ook in de lager gelegen gebieden bij de beekjes en bossen tegenkomen. Dovrefjell heeft als bijnaam "het dak van Noorwegen". De hoogste top van het park is de bergtop Snøhetta, met een hoogte van 2286 meter. De berg is redelijk eenvoudig te bewandelen. De kans op sneeuw onderweg is groot. Naast muskusossen zijn er elanden en rendieren in het gebied. Ook de poolvos, de veelvraat en een verscheidenheid aan vogels komen in het gebied voor.

Jotunheimen: het populairste nationale park van Noorwegen

Voor wandeltochten door de hoogste en fraaiste bergen van Noorwegen is het Jotunheimen Nationaal Park een aanrader. Hier zijn onder andere de Galdhøpiggen (2469 meter) en de Glittertind (2454 meter) bergtoppen te vinden. In het nationale park tref je de ongerepte, wilde natuur met hoge bergtoppen, prachtige gletsjers en hoog gelegen meren. Tijdens een wandeltocht kunnen bovendien allerlei dieren je pad kruisen, zoals herten, rendieren, reeën, elanden, marters, vossen en zelfs lynxen. Daarnaast groeien tot op grote hoogte nog veel planten en bomen. Er is zelfs een boterbloemsoort aanwezig die nog groeit op 2350 meter!