• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Finnmark

Bezoek verschillende hoogtepunten van Noorwegen vanuit een van de campings in Finnmark:

De meest noordelijke regio van Noorwegen is Finnmark. De regio wordt ook wel Noors Lapland genoemd en biedt tal van highlights die op de bucketlist staan van iedere avonturier. Denk hierbij aan het zien van het Noorderlicht, het ontdekken van de Sami-cultuur en het bezoeken van de Noordkaap. Deze activiteiten zijn goed te doen vanuit een van de campings in Finnmark. Voor jong en oud is er meer dan genoeg te beleven in deze prachtige regio in Noorwegen.

Lees meer

 

Sta oog in oog met meer dan 60.000 rendieren

Wat veel mensen niet weten is dat Finnmark, oftewel Lapland, bewoond werd door een bevolkingsgroep, genaamd de Sami. Tijdens een ontmoeting met dit nomadische volk worden de tradities in ere gehouden. Bezoek bijvoorbeeld het dorp Karasjok, waar 3000 mensen woonachtig zijn en meer dan 60.000 rendieren te spotten zijn. De lokale keuken is hier te proeven en iedere reiziger ontmoet de vriendelijke en lokale bevolking. In het Sami-museum zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken over de traditionele kunstwerken, kleding en het gereedschap dat werd gebruikt.

Het wordt nooit donker in de zomer

Finnmark heeft een eigenaardig klimaat. Naast dat de regio onwijs veel natuurschoon kent, wordt de natuur in de winter bedekt met een flink pak sneeuw. Tijdens de zomer wordt het nooit donker en in winter leent de streek leent zich uitstekend voor het spotten van het Noorderlicht. Tijdens een bezoek aan de Noordkaap kijkt men vanuit een plateau van 307 meter uit over de prachtige Noordelijke IJszee. Veel mensen noemen dit het einde van de wereld, maar gelukkig zijn er ook restaurants en winkels te vinden. Omdat ook op deze plek de zon tijdens de zomer niet ondergaat, is het verstandig om een bezoek in de zomer te brengen aan de Noordkaap.

Onderneem verschillende winterse activiteiten in Alta

Voor degenen die zich graag bevinden onder mensen, biedt Finnmark ook meer dan genoeg keuze. Een bezoek aan de grootste stad in de regio, genaamd Alta, is in dat geval een erg verstandige keuze en onmisbaar binnen het reisschema. Vanuit een van de campings in Finnmark kan men onder meer een ritje maken op de sneeuwscooter en paardrijden door een dikke laag sneeuw. In de zomer leent de regio zich goed voor een mooie wandeling, een avontuurlijke kampeervakantie of een ontspannende fietsvakantie. In de regio zijn verschillende rotstekeningen te bekijken die dateren uit de Steentijd of breng een bezoek aan het trendy ijshotel.

Een prachtige kerk en een bruisend stadscentrum in Hammerfest

Naast dat de grote plaats Alta kan worden bezocht, is de stad Hammerfest ook zeker het bezoeken waard. Dit is een oude stad, maar vele oude gebouwen zijn in de loop van de tijd helaas verdwenen. Wat vandaag de dag direct opvalt, is de prachtige kerk met geometrische vormen. In het museum zijn verschillende exposities bekijken, bijvoorbeeld over de geschiedenis van de stad en over poolexpedities.