• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no

Campings in Finnmark

Bezoek verschillende hoogtepunten van Noorwegen vanuit een van de campings in Finnmark:

De meest noordelijke regio van Noorwegen is Finnmark. De regio wordt ook wel Noors Lapland genoemd en biedt tal van highlights die op de bucketlist staan van iedere avonturier. Denk hierbij aan het zien van het Noorderlicht, het ontdekken van de Sami-cultuur en het bezoeken van de Noordkaap. Deze activiteiten zijn goed te doen vanuit een van de campings in Finnmark. Voor jong en oud is er meer dan genoeg te beleven in deze prachtige regio in Noorwegen. Lees meer

 • Aanbevolen

  Campings in Finnmark

  Kirkeporten Camping

  Goed verzorgde meest noordelijk met de auto bereikbare camping ter wereld. Vlakbij Noordkaap gelegen. Diverse hytter en kamers te huur. Op loopafstand van vissersdorpje Skarsvag.

 • Aanbevolen

  Campings in Finnmark

  Nordkapp Camping

  Leuke camping gelegen aan de Noordkaaproute. Nordkapp Camping ligt op een klein halfuurtje rijden van de Noordkaap en is volledig ingesteld op een bezoek aan de Noordkaap. Prima sanitair.

 • Aanbevolen

  Campings in Finnmark

  Alta River Camping

  Goed verzorgde camping net buiten het stadje Alta. Familiaire sfeer. Mooie ligging aan Altaelva rivier. Voor veel kampeerders laatste stop voor de Noordkaap. Gratis WIFI.

 • Aanbevolen

  Campings in Finnmark

  Solvang Camping Alta

  Idyllisch gelegen camping langs de E6, even ten noorden van Alta. Groot aanbod accommodaties. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Gehele jaar geopend. Goede vismogelijkheden.

 • Campings in Finnmark

  Altafjord Camping

  Terrasvormig gelegen camping in Langfjordbotn langs de E6 direct aan het fjord op ca. 70km. van Alta en 320km. van de Noordkaap. Veel overdekte voorzieningen.

 • Campings in Finnmark

  Repvag Camping

  Eenvoudige camping in een bijzondere omgeving. Prachtige stranden, een geweldig uitzicht en er komen regelmatig rendieren op bezoek. Op iets meer dan een uur rijden van de Noordkaap.

 • Campings in Finnmark

  Stabbursdalen Resort Lakselv

  Mooi gelegen camping op ca. 15km. van het plaatsje Lakselv. Paradijs voor vissers. Camping ligt direct aan rivier. Nieuwe sanitaire voorzieningen. Veel keuze in accommodaties.

 • Campings in Finnmark

  Ovre Pasvik Camping

  Ga je kamperen in Noorwegen en ben je op zoek naar absolute rust? Dan is Ovre Pasvik Camping DE perfecte overnachtingsplaats. Mooie ligging aan meer. Vriendelijke en behulpzame eigenaren.

 • Campings in Finnmark

  Karasjok Camping

  Op een mooie locatie op loopafstand van het kleine stadje Karasjok gelegen. Goed verzorgde camping. Goede service. Vlakbij rivier Karasjohka. Diverse soorten hytter te huur.

 • Campings in Finnmark

  Vestre Jakobselv Camping

  Aan de rand van Nationaal park Varangerhalvøya gelegen camping. Vlakbij de kust en het dorpje Vestre Jakobselv. Mooie omgeving voor het maken van wandelingen en het spotten van vogels.

 • Campings in Finnmark

  Kunes Camping

  Redelijk nieuwe camping tussen Lakselv en Tana in de regio Finnmark. Het mekka voor het vissen op zalm, forel en zalmforel. Goede sanitaire voorzieningen. Appartement en kamers te huur.

 • Campings in Finnmark

  Storvannet Camping Hammerfest

  Eenvoudige camping met een geweldig uitzicht. Gelegen aan een meertje op loopafstand van het centrum van Hammerfest. Vriendelijke beheerder. Kampeerplaatsen direct aan het water.

 • Campings in Finnmark

  Tana Familiecamping

  Fijne camping op een goede locatie om het Nationaal park Varangerhalvoya te bezoeken. De camping beschikt over een groot aantal accommodaties waaronder hytter, kamers en appartementen.

 • Campings in Finnmark

  Fjordutsikten Motell og Camping

  Eenvoudige camping direct aan het Porsangerfjord net buiten het plaatsje Lakselv. Prachtig uitzicht. Diverse accommodaties te huur, waaronder kamers. Restaurant bij de camping.

 • Campings in Finnmark

  Olderfjord Turistsenter

  Mooi centraal tussen Alta en de Noordkaap gelegen camping. Met kampeerplaatsen direct aan zee. Vernieuwde sanitaire voorzieningen. Gratis WIFI. Prima Restaurant.

 

Sta oog in oog met meer dan 60.000 rendieren

Wat veel mensen niet weten is dat Finnmark, oftewel Lapland, bewoond werd door een bevolkingsgroep, genaamd de Sami. Tijdens een ontmoeting met dit nomadische volk worden de tradities in ere gehouden. Bezoek bijvoorbeeld het dorp Karasjok, waar 3000 mensen woonachtig zijn en meer dan 60.000 rendieren te spotten zijn. De lokale keuken is hier te proeven en iedere reiziger ontmoet de vriendelijke en lokale bevolking. In het Sami-museum zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken over de traditionele kunstwerken, kleding en het gereedschap dat werd gebruikt.

Het wordt nooit donker in de zomer

Finnmark heeft een eigenaardig klimaat. Naast dat de regio onwijs veel natuurschoon kent, wordt de natuur in de winter bedekt met een flink pak sneeuw. Tijdens de zomer wordt het nooit donker en in winter leent de streek leent zich uitstekend voor het spotten van het Noorderlicht. Tijdens een bezoek aan de Noordkaap kijkt men vanuit een plateau van 307 meter uit over de prachtige Noordelijke IJszee. Veel mensen noemen dit het einde van de wereld, maar gelukkig zijn er ook restaurants en winkels te vinden. Omdat ook op deze plek de zon tijdens de zomer niet ondergaat, is het verstandig om een bezoek in de zomer te brengen aan de Noordkaap.

Onderneem verschillende winterse activiteiten in Alta

Voor degenen die zich graag bevinden onder mensen, biedt Finnmark ook meer dan genoeg keuze. Een bezoek aan de grootste stad in de regio, genaamd Alta, is in dat geval een erg verstandige keuze en onmisbaar binnen het reisschema. Vanuit een van de campings in Finnmark kan men onder meer een ritje maken op de sneeuwscooter en paardrijden door een dikke laag sneeuw. In de zomer leent de regio zich goed voor een mooie wandeling, een avontuurlijke kampeervakantie of een ontspannende fietsvakantie. In de regio zijn verschillende rotstekeningen te bekijken die dateren uit de Steentijd of breng een bezoek aan het trendy ijshotel.

Een prachtige kerk en een bruisend stadscentrum in Hammerfest

Naast dat de grote plaats Alta kan worden bezocht, is de stad Hammerfest ook zeker het bezoeken waard. Dit is een oude stad, maar vele oude gebouwen zijn in de loop van de tijd helaas verdwenen. Wat vandaag de dag direct opvalt, is de prachtige kerk met geometrische vormen. In het museum zijn verschillende exposities bekijken, bijvoorbeeld over de geschiedenis van de stad en over poolexpedities.