• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Walvisssafari Andenes Vesteralen

Walvissafari Andenes Vesteralen

Een ticket voor de walvissafari kan geboekt worden bij het kantoor van de Whalesafari in Andenes (vlakbij de vuurtoren van Andenes), maar ook bij Andenes Camping. Deze camping ligt voordat u Andenes binnen rijdt links van de weg. Een ticket geeft toegang tot het museum waar u een rondleiding krijgt en deelname aan de boottocht om de walvissen te spotten. Na het inchecken of na terugkomst kunt u wellicht nog iets leuks kopen in de souvenirwinkel of iets eten/drinken in het restaurant/het café.

Boottocht met de M/S Reine of de M/S Moon Explorer

Vanaf vertrek tot aan het moment dat u walvissen kunt zien duurt ca. 40 – 60 minuten. Maar uiteraard verplaatsen de walvissen zich steeds en is het bovendien weersafhankelijk. Het is in ieder geval aan te raden om warme kleding te dragen. Onderweg houden de gidsen u op de hoogte en zullen u bijvoorbeeld ook attenderen op Bleiksoya, het vogeleiland waar u onder andere een grote papegaaiduikerkolonie aantreft:

Potvissen, orka’s, vinvissen, grindwalvissen, dolfijnen en bultruggen.

Het type walvis wat zowel in de zomer als in de winter het meest gespot wordt, is de potvis. Een potvis (volwassene) weegt tussen de 35.000 en 57.000 kg en kan tussen de 11 – 16 meter lang worden. Per dag eten ze ca. 900 kg voedsel, veelal inktvissen, maar ook haaien en roggen. Naast de potvissen worden er bij de Whalesafari Andenes op Vesteralen ook regelmatig orka’s, vinvissen, grindwalvissen, dolfijnen en bultruggen gezien:

Prijzen en review

Een ticket voor een volwassene kost (2023) NOK 1.450. Voor studenten en kinderen gelden lagere prijzen. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot het museum, de boottocht, groentesoep met brood op de terugweg en een certificaat van deelname. Voor meer informatie, check www.whalesafari.no.

De Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS), die gespecialiseerd is in het publiceren van beoordelingen van dit soort toerisme over de hele wereld, schreef "Whalesafari AS in Andenes", 's werelds grootste en meest succesvolle walvisobservatie ter wereld.

Kamperen in de omgeving van Andenes: