• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Campings in Vestland (Hordaland)

Campings in Vestland (Hordaland)

De provincie Vestland (Hordaland) telt in totaal 33 gemeenten

De provincie Vestland (Hordaland) bestaat uit maar liefst 33 gemeenten en vijf districten, namelijk het Hardanger district, het Voss district, het Sunnhordland district, het Nordhordland district en het Midthordland district. Ieder district is gemakkelijk te bezoeken vanuit een van de campings in Vestland (Hordaland) en de regio biedt een adembenemende natuur. Lees meer

 

Een mooie mix van bergen, gletsjers en hoogvlaktes bij een rondreis door Vestland (Hordaland)

Reizigers die graag tot rust komen in de natuur, halen hun hart op tijdens een avontuurlijke rondreis door de provincie Vestland (Hordaland). Ontdek de prachtige gletsjers, zoals de Folgefonnagletsjer in het Nationaal park Folgefonna. Dit is de zesde gletsjer, kijkend naar de volgorde van grootte in heel Noorwegen. De berggebieden vallen van een afstand direct op. Denk hierbij aan Hardangerjøkulen met een hoogte van 1863 meter, Sandfloeggi met een hoogte van 1721 meter en Hårteigen met een hoogte van 1690 meter. Maak een mooie wandeling over de Hardangervidda en bezoek het beukenbos Lindås: Te Vollom bij Seim. Dit is het meest noordelijke beukenbos ter wereld, dat niet aangelegd is.

Breng een bezoek aan de vele natuurreservaten en nationale parken

De provincie Vestland (Hordaland) bestaat uit 6500 eilanden aan de kust, maar ook vele natuurreservaten en nationale parken zijn het bezoeken waard. Maak een prachtige wandeling door het nationaal park Folgefonna of het nationaal park Hardangervidda. Naast deze natuurreservaten en nationale parken is een bezoek aan een van de vele fjorden en watervallen natuurlijk onmisbaar tijdens een rondreis. Een aantal bekende watervallen zijn Låtefossen, Steinsdalsfossen, Stykkjedalsfossen en Vøringsfossen.

Plan een citytrip naar een van de grootse steden van Noorwegen

Vanuit een van de campings in Vestland (Hordaland) zijn tal van uitstapjes naar de natuur te plannen. Maar de provincie biedt ook voor de liefhebber van de stad meer dan genoeg mogelijkheden. Leirvik, Odda en Voss zijn enorm sfeervol, maar een van de bekendste steden in Noorwegen is toch wel Bergen. Deze stad wordt ook wel de stad tussen de zeven bergen genoemd en is een zeer geliefde bestemming tijdens een rondreis door Noorwegen. Maak gebruik van de kabeltrein, genaamd Fløibanen en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Breng een bezoek aan het oude handels- en bestuurscentrum, ontdek de vele musea in de stad en bekijk het aquarium. Zowel als beginpunt als eindpunt is de stad een zeer geliefde plek om te verblijven.

Verken de provincie per brug, tunnel en veerdienst vanuit de campings in Vestland (Hordaland)

Ook al zijn er vele skigebieden, gletsjers en natuurgebieden te vinden in de provincie, Vestland (Hordaland) is nog steeds prima te bereiken. Verken de provincie per auto via bruggen, tunnels en veerdiensten. Er gaan regelmatig vluchten naar lokale vliegvelden en de goed onderhouden E39 loopt dwars door de provincie. Een leuk weetje over deze weg, is dat de Nordhordalandsbrug een lange pontonbrug van maar liefst 1610 meter is, zonder zijverankering.