• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Telemark

Ontdek de prachtige kustlijn en de indrukwekkende bergen van Rjukan tijdens een rondreis door Telemark

Telemark is een provincie gelegen in het zuiden van Noorwegen. De regio biedt tal van attracties en activiteiten voor de echte avonturier en voor iedere leeftijd. Ontdek de prachtige kustlijn, de indrukwekkende bergen van Rjukan en beleef een onvergetelijke reis door dit adembenemende landschap. Voor zowel een lang weekend weg als een vakantie voor een aantal weken is de bestemming uitermate geschikt en zowel in de winter als in de zomers is de regio goed bereisbaar. Wandelen, fietsen en skiën, het kan allemaal in Telemark. Lees meer

 

Onderneem een breed scala aan activiteiten vanuit een van de campings in Telemark

Er zijn diverse campings in Telemark te vinden, waardoor verschillende activiteiten gemakkelijk te ondernemen zijn en de activiteiten zijn ook nog eens geschikt voor het hele gezin. Door een ideale mix van attracties, de verbluffende natuur, de rijke geschiedenis, de prachtige cultuur en het entertainment, is Telemark de plek om te genieten tijdens een weekend weg of een vakantie in de zomer of de winter. In de winter biedt Telemark maar liefst acht verschillende gebieden om te skiën, waarvan Geilo een van de bekendste is. Dit maakt Telemark het grootste skigebied van heel Noorwegen.

Maak een fietstocht langs de kust van Telemark of trek erop uit in de kajak

Telemark is een ideale provincie voor het ondernemen van verschillende korte en lange fietstochten langs de kust of ontdek per fiets het Telemark kanaal. Natuur en leuke activiteiten kunnen hier dus ideaal gecombineerd worden. Voor degene die liever excursies op het water boeken, kunnen ervoor kiezen om een onvergetelijke tocht met de kajak te maken in de regio. Ontdek de prachtige bergen, uitgestrekte meren en de kleinere rivieren.

Bezoek de nabijgelegen eilanden met een van de veerboten

Met een van de veerboten kan er een bezoek worden gebracht aan de nabijgelegen eilanden. Denk hierbij aan het eiland Jomfruland, dat voor de kust bij Kragero ligt en vooral fascinerend is door het indrukwekkende landschap. Ontdek de omgeving per paard, per fiets of kies voor een rustgevende en ontspannende wandeling. Op het eiland kan men tal van vogels spotten en de prachtige flora bekijken en na een dag vol indrukken wordt de dag afgesloten met een borrel op het terras van het café. Er kunnen daarnaast ook meerdere excursies worden ondernomen op het water, zoals diepzeevissen en vissen in meren.

Ontdek de rijke historie in de musea, niet ver van de campings in Telemark

Zijn de weersvoorspellingen niet zo goed om het water op te gaan of een andere activiteit in de buitenlucht te ondernemen, dan is een bezoek aan een van de musea zeker een goed alternatief. Hier is de rijke geschiedenis van de provincie Telemark te bekijken en er wordt een duidelijk beeld geschetst voer hoe de cultuur door de eeuwen heen is gegroeid en hoe deze cultuur wordt behouden.