• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Tromso bridge
Tromso Mainstreet
Northern Light Tromso

Tromso, de grootste stad van Noord Noorwegen

Tromso, de grootste stad van Noord Noorwegen

Tromso, met iets meer dan 75.000 inwoners de grootste stad van Noord Noorwegen dankt haar inwonertal o.a. aan de vele studenten welke in en rond de stad woonachtig zijn. De studenten geven een bijzonder sfeer aan de stad, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Je vindt er een leuke winkelstraat met diverse winkels, er zijn diverse overdekte winkelcentra (o.a. net buiten de stad: Jekta Storsenter met meer dan 50 winkels), er zijn goede restaurants, gezellige terrasjes en een bruisend nachtleven.

Bezienswaardigheden Tromso

Naast de diverse musea (zoals het Poolmuseum en het Tromso Museum) is de IJszeekathedraal (Ishavskatedralen) de grootste trekpleister in de stad. Dit redelijk moderne gebouw heeft een 35 meter hoge glazen wand. Het werkelijk schitterende gebrandschilderde glasraam heeft een oppervlakte van maar liefst 140m2. Tijdens de periode wanneer de middernachtzon te zien is, wordt er ieder avond een middernachtconcert gehouden (van 23.30 – 00.00 uur). Heel leuk !

Fjellheisen

Fjellheisen is de naam voor de kabelbaan welke je bijna naar de top van berg Floya brengt. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht op Tromso, het fjord en de omliggende bergen:

Genietend van het gezellige terras bij het restaurant wat boven gevestigd is, zult u zien hoe prachtig de natuur hier in Noord Noorwegen is.

Middernachtzon en het Noorderlicht

Tromso ligt circa 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Hier gaat de zon vanaf eind mei tot half juli dus niet meer onder en is de middernachtzon dus goed te zien.

De vele toeristen welke Tromso in de winter bezoeken, komen voornamelijk voor het Noorderlicht. Want Tromso is gelegen in een zone waar het Noorderlicht het vaakst te zien is. Ook een deel van Canada en het binnenland van Groenland liggen in dezelfde zone. Uiteraard helpt het mee dat er net buiten Tromso een vliegveld gelegen is, want in de winter is de rit over de weg niet helemaal zonder risico.

Bereikbaarheid Tromso

Tromso is via de weg goed te bereiken via de E6 en vervolgens nog een uur over de E8. Een treinstation is er niet in Tromso, maar er zijn goede busverbindingen via de NOR-WAY Busekspress. Een luchthaven is er wel en ligt net buiten de stad. Via het water – bijvoorbeeld met de Hurtigruten – is Tromso natuurlijk ook prima te bereiken, zelfs in de winter.

Campings bij Tromso

Rond Tromso liggen een aantal campings welke ook in de winter geopend zijn en naast kampeerplaatsen ook hytter en (luxe) bungalows aanbieden: