• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Galdhøpiggen
Vettisfossen
Sognefjellet

Jotunheimen: het populairste Nationale Park van Noorwegen

Wat is het meest populaire Noorse Nationale Park? Juist ... Jotunheimen!

Met 3.500km2. oppervlakte en ontelbare watervallen, valleien, meren, rivieren, gletsjers en de hoogste bergen van Noorwegen is Jotunheimen National Park HET paradijs voor de wandelaar en natuurliefhebber. Je kunt meerdaagse wandeltochten van hut naar hut maken, of de campings in de omgeving van Jotunheimen als basis gebruiken om af en toe een mooie wandeling te gaan maken. Daarnaast kun je er raften op de Sjoa-rivier, de beste rafting-rivier in Noorwegen. En je kunt er paardrijden, klimmen en fietsen.

Galdhopiggen

Naast de Besseggen (1.743 meter) en de Glittertind (2.464 meter) is de Galdhopiggen (2.469 meter) de hoogste berg van Noorwegen. Hier kun je niet alleen in de winter skiën, maar in het Galdhopiggen Summer Ski Center kun je ook in de zomer skiën en langlaufen. De wandeling naar de top van de Galdhopiggen kost je 4 uur heen en 2 uur terug. Vanaf de top heb je zicht op maar liefst 35.000km2 prachtige natuur en besneeuwde bergtoppen. Onvergetelijk!

Vettisfossen

De waterval Vettisfossen in het Utladal bij Ovre Ardal is met zijn valhoogte van 275 meter, 1 van de hoogste en mooiste watervallen van Noorwegen. De totale wandeling (heen en terug) duurt ongeveer 4 - 5 uur, inclusief een stop bij de boerderij Vetti Gard. De Vettisfossen is genoemd naar deze boerderij en je kunt er niet alleen koffie met een heerlijke wafel nuttigen, maar er ook overnachten.

Besseggen

Vanaf de Besseggen Ridge – de bergkam bij Besseggen – heb je een geweldig uitzicht op het smaragdgroene meer van Gjende (Gjendevatnet op 984 meter hoogte). Via de Gjende ferry (20 minuten) vaar je van Gjendesheim naar Memurubu en vanaf daar is het ongeveer 6 - 8 uur wandelen. Tip: elk jaar bezoeken ca. 60.000 mensen de Besseggen. Door de week en in het laagseizoen is het minder druk. Ga je wel in het hoogseizoen, vertrek dan op tijd.

Sognefjellet (route 55) en Valdresflya (route 51), mooiste routes in Noorwegen

Naast de Kystriksveien, de Atlanterhavsveien en de Gouden Route tussen Geiranger en Trollstigen behoren de route 55 over de Sognefjellet (van Skjolden naar Lom):

en de route 51 door de Valdresflya (van Vaga naar Fagernes):

tot de mooiste routes van Noorwegen.

Campings vlakbij de Jotunheimen

In de naaste omgeving van de Jotunheimen liggen een aantal leuke campings welke naast kampeerplaatsen ook hytter, bungalows en kamers aanbieden: