• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Rogaland

Rogaland: spectaculaire fjorden en cultuurrijke steden

Rogaland ligt in het zuidwesten van Noorwegen. Door de ligging aan de kust bestaat deze provincie vooral uit schitterende baaien en eilanden. Het belangrijkste eiland is Karmøy en de grootste baai Boknafjorden. Voor natuurliefhebbers is het goed toeven op een van de campings in Rogaland, want de provincie telt prachtige fjorden en berglandschappen met een geweldig uitzicht, die worden afgewisseld met vlakke kusten en witte stranden. Lees meer

 

De mooiste bezienswaardigheden van Rogaland

Wie op een van de campings in Rogaland verblijft, zal vooral genieten van al het natuurschoon in deze regio. Hoogtepunt is een bezoek aan de Preikestolen, een 600 meter hoge klif in de gemeente Forsand met een adembenemend uitzicht over de omgeving. Via de zogeheten Nasjonale Turistveger, speciaal aangelegde toeristenwegen, breng je een bezoek aan de opvallend vlakke streek Jæren. Historische plaatsen als Stavanger en Haugesund zorgen voor de nodige culturele afwisseling.

De indrukwekkende natuur van Rogaland

Door zijn samenstelling van eilanden en fjorden is Rogaland een zeer geschikte regio voor liefhebbers van een actieve en natuurrijke kampeervakantie. De kust heeft een grillige uitstraling waar fjorden, hoge kliffen en verlaten stranden in elkaar overgaan. De Preikestolen is een ruim 600 meter hoge klif boven de Lysefjorden die wordt bereikt na een wandeltocht van 6 kilometer. De rots zelf is vrij egaal en daardoor prima te betreden. Het panoramische uitzicht over de omringende bergen en het heldere water biedt een geweldig plaatje, zeker bij mooi weer.

Struinen over verlaten strandjes

Een uitzicht over zee waar geen eind aan lijkt te komen en een mild klimaat, dat is de streek Jæren, ten zuiden van de stad Stavanger. Dit gebied contrasteert sterk met de rest van Rogaland, waar juist de hoge kliffen en diepe fjorden het landschap bepalen. Jæren is vlak en staat bekend om zijn kilometers lange witte stranden, zandduinen, keien en statige vuurtorens. Dit is het grootste stuk laagland in Noorwegen en daarom een belangrijk landbouwgebied. Voor fietsers die Rogaland rustig willen verkennen, is dit een fijne streek vanwege de vlakke en dus goed begaanbare wegen.

Ontdek de gezelligste steden in Rogaland: Stavanger

Vanaf een van de campings in Rogaland zijn de belangrijkste steden in deze provincie makkelijk te bezoeken. Het westelijk gelegen Stavanger wordt gezien als het centrum van de Noorse olie-industrie. De stad heeft een pittoresk centrum waar de oude kerk en de witte gevels vooral opvallen. Verder zijn er tal van musea, waaronder het aardoliemuseum, het museum voor beeldende kunsten en het conservenmuseum waar de bezoeker meer leert over het inmaken van gevangen vis.

Haugesund

Haugesund is een jonge stad in het noorden van Rogaland. Deze bruisende stad telt tal van gezellige festivals, zoals het jaarlijkse jazzfestival en het Noorse Internationale Filmfestival. Het nabijgelegen Avaldsnes speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Noorwegen en de Vikingperiode. Het Nordvegen History Centre leert bezoekers meer over de overheersing van de Vikingen terwijl de Viking Farm laat zien hoe het dagelijks leven van dit mysterieuze volk er vroeger uit zag.