• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no
Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

Campings in Innlandet (Oppland Zuid): waar het traditionele en moderne Noorwegen elkaar treffen

Rond de campings in Innlandet (Oppland Zuid) ervaar je het kleurrijke landschap van de groene velden, prachtige bergen met hun witte toppen en de bruine staafkerken. Daarnaast komen de rijke tradities en geschiedenis samen met de recentere ontwikkelingen voor de Olympische Spelen en het daarbij behorende toerisme. De veelzijdige natuur in de streek leent zich uitstekend voor fraaie wandel- of fietstochten door het open landschap. Lees meer

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  PlusCamp Mageli Camping

  Prachtig gelegen camping direct langs de E6 op 35km. ten noorden van Lillehammer. De camping beschikt over een mooi zwembad en fraaie plaatsen direct aan het water.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Aurdal Fjordcamping og Hytter

  Aan de rand van het dorpje Aurdal langs de E16 en direct aan het Aurdalsfjord gelegen camping met kampeerplaatsen direct aan het fjord en mooie hytter te huur. Vernieuwd sanitair.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Sveastranda Camping

  Goed verzorgde camping direct aan het prachtige Mjosameer. Veel voorzieningen voor kinderen. Ideale uitvalsbasis voor bezoek aan de mooie steden Lillehammer, Hamar en Gjovik.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Evjua Camping Skreia

  Zeer goed verzorgde camping mooi gelegen aan het enorme Mjosameer. Goede sanitaire voorzieningen. Een aantal kampeerplaatsen liggen direct aan het strand. Fijn restaurant.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Lyngstrand Camping Randsfjord

  Gezellige kindvriendelijke camping, idyllisch gelegen aan het Randsfjord op zo’n 22km. ten zuiden van Dokka. Leuke ruim opgezette camping met zandstrand en diverse speelvoorzieningen.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Fagernes Camping

  Zeer goed onderhouden camping in Fagernes, gelegen op een schiereiland in de Strandefjorden. Mooie tentplaatsen direct aan het strand. Prima sanitair.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Lillehammer Turistsenter

  Goed verzorgde camping met een fraai uitzicht op loop-, fietsafstand van het centrum van Lillehammer. Vernieuwd sanitair. Zeer fraaie appartementen te huur.

 • Aanbevolen

  Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Furuodden Camping

  Mooi gelegen aan het Mjosameer en vlakbij de Olympische steden Lillehammer, Gjovik en Hamar. Ideaal dus om deze steden te bezoeken. Fraai uitzicht over het Mjosameer.

 • Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Topcamp Rustberg Hafjell

  Familiecamping en hutten in Hafjell, met een zwembad en de nabijheid van verschillende pretparken. Geniet van de omliggende natuur, met geweldige wandelpaden, rivieren en vismeren.

 • Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Etna Familiecamping

  Op een mooie locatie midden in de natuur ligt deze goed verzorgde camping. Direct aan een rivier met zwem- en vismogelijkheden. Kano’s en fietsen te huur. Vriendelijke eigenaren.

 • Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Dokka Camping

  Grote camping op loopafstand van het centrum van Dokka. Mooie ligging aan rivier. Goede vismogelijkheden. In de zomer worden er diverse festivals georganiseerd. Hytter te huur.

 • Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Vasetdansen Camping

  Goed verzorgde camping aan de rivier Tisleia in een prachtig natuurgebied. Uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden. Ook wintersport mogelijk. Grote campingwinkel en restaurant.

 • Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

  Langedrag Camping

  Gezellige familiecamping met mooie kampeerplaatsen direct langs de snelstromende rivier Begna. Restaurant en kiosk op de camping. Goede vismogelijkheden. Tussen Honefoss en Fagernes.

 

Prachtige vallei Gudbrandsdalen in (Innlandet) Oppland Zuid

De grootste en bekendste vallei van Innlandet (Oppland Zuid) is de Gudbrandsdalen. Met een lengte van 320 km verbindt de vallei Oslo met Trondheim en het noorden van Noorwegen. In vroegere tijden trokken pelgrims naar Nidaros (het tegenwoordige Trondheim) via dezelfde vallei. Op deze manier verspreidde veel Noorse tradities en klederdracht met Noorse motieven van het noorden naar andere landen. Typische voor het dal is de kenmerkende Gudbrandsdalsost kaas. Deze kaas wordt vervaardigd van zoete geitenmelk en koemelk.

Het Jotunheimen Nationaal Park met de hoogste bergen van Noorwegen

Ten westen van de campings in Innlandet (Oppland Zuid) ligt het schitterende Jotunheimen Nationaal Park. Hier liggen de hoogste en fraaiste bergen van heel Noorwegen. Zo is er de Glittertind van 2454 meter en de Galdhøpiggen van 2469 meter. Zodra de koude winter voorbij is, komt een wereld van leven tevoorschijn. Zo tref je tijdens de wandeltocht rendieren, elanden, herten, vossen, reeën, marters en zelfs lynxen. Ook groeit op grote hoogte nog steeds een verscheidenheid aan bomen en planten. Zo vormen de berken, iepen, dennen en hazelaars een divers palet van groen. Daarnaast zijn er schitterende meren in het gebied, zoals het Tyinmeer, Bygdin, Vinstri en Gjendemeer.

Maihaugen, het grootste openluchtmuseum van Europa

In Lillehammer bevindt zich een van de grootste en oudste openluchtmusea van Europa, het Maihaugen. Het museum biedt meer dan 200 gebouwen van verschillende eeuwen, fantastische culturele ervaringen en talrijke tentoonstellingen. Er is een landelijk gebied, het woongebied, de stad en het culturele landschap, waar allerlei perioden van worden vertoond. De activiteiten in het park zijn geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden voor een smakelijke maaltijd.

Wintersport in Innlandet (Oppland Zuid)

De veelzijdige regio Innlandet (Oppland Zuid) biedt in de winter allerlei mogelijkheden om van de sneeuw te genieten. Zo zijn er een aantal skicentra verspreid over de vele berggebieden. De populairste skigebieden bevinden zich in Hafjell, Kvitfjell en Beitostølen. Het skigebied Kvitfjell is ontstaan voor de Olympische Winterspelen van 1994. Waar je ook besluit te gaan wintersporten, je geniet telkens van een spectaculair uitzicht op de prachtige Noorse bergen.

Innlandet (Oppland Zuid) met het hele gezin

De regio Innlandet (Oppland Zuid) biedt prachtige dagtrips voor het hele gezin. Zo is voor gezinnen met kinderen het Hunderfossen Familiepark een aanrader. Dit attractiepark ligt net ten noorden van Lillehammer. In het park worden diverse Noorse traditionele sprookjes uitgebeeld, met een moderne twist. Ook zijn er trollen in het attractiepark aanwezig. De attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor een creatieve bezigheid met het gezin, is het glasmuseum Hadeland Glassverk in Jevnaker een uitstekende tip. In dit glasmuseum is het mogelijk om een workshop glasblazen te volgen.