• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

Campings in Innlandet (Oppland Zuid)

Campings in Innlandet (Oppland Zuid): waar het traditionele en moderne Noorwegen elkaar treffen

Rond de campings in Innlandet (Oppland Zuid) ervaar je het kleurrijke landschap van de groene velden, prachtige bergen met hun witte toppen en de bruine staafkerken. Daarnaast komen de rijke tradities en geschiedenis samen met de recentere ontwikkelingen voor de Olympische Spelen en het daarbij behorende toerisme. De veelzijdige natuur in de streek leent zich uitstekend voor fraaie wandel- of fietstochten door het open landschap. Lees meer

 

Prachtige vallei Gudbrandsdalen in (Innlandet) Oppland Zuid

De grootste en bekendste vallei van Innlandet (Oppland Zuid) is de Gudbrandsdalen. Met een lengte van 320 km verbindt de vallei Oslo met Trondheim en het noorden van Noorwegen. In vroegere tijden trokken pelgrims naar Nidaros (het tegenwoordige Trondheim) via dezelfde vallei. Op deze manier verspreidde veel Noorse tradities en klederdracht met Noorse motieven van het noorden naar andere landen. Typische voor het dal is de kenmerkende Gudbrandsdalsost kaas. Deze kaas wordt vervaardigd van zoete geitenmelk en koemelk.

Het Jotunheimen Nationaal Park met de hoogste bergen van Noorwegen

Ten westen van de campings in Innlandet (Oppland Zuid) ligt het schitterende Jotunheimen Nationaal Park. Hier liggen de hoogste en fraaiste bergen van heel Noorwegen. Zo is er de Glittertind van 2454 meter en de Galdhøpiggen van 2469 meter. Zodra de koude winter voorbij is, komt een wereld van leven tevoorschijn. Zo tref je tijdens de wandeltocht rendieren, elanden, herten, vossen, reeën, marters en zelfs lynxen. Ook groeit op grote hoogte nog steeds een verscheidenheid aan bomen en planten. Zo vormen de berken, iepen, dennen en hazelaars een divers palet van groen. Daarnaast zijn er schitterende meren in het gebied, zoals het Tyinmeer, Bygdin, Vinstri en Gjendemeer.

Maihaugen, het grootste openluchtmuseum van Europa

In Lillehammer bevindt zich een van de grootste en oudste openluchtmusea van Europa, het Maihaugen. Het museum biedt meer dan 200 gebouwen van verschillende eeuwen, fantastische culturele ervaringen en talrijke tentoonstellingen. Er is een landelijk gebied, het woongebied, de stad en het culturele landschap, waar allerlei perioden van worden vertoond. De activiteiten in het park zijn geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden voor een smakelijke maaltijd.

Wintersport in Innlandet (Oppland Zuid)

De veelzijdige regio Innlandet (Oppland Zuid) biedt in de winter allerlei mogelijkheden om van de sneeuw te genieten. Zo zijn er een aantal skicentra verspreid over de vele berggebieden. De populairste skigebieden bevinden zich in Hafjell, Kvitfjell en Beitostølen. Het skigebied Kvitfjell is ontstaan voor de Olympische Winterspelen van 1994. Waar je ook besluit te gaan wintersporten, je geniet telkens van een spectaculair uitzicht op de prachtige Noorse bergen.

Innlandet (Oppland Zuid) met het hele gezin

De regio Innlandet (Oppland Zuid) biedt prachtige dagtrips voor het hele gezin. Zo is voor gezinnen met kinderen het Hunderfossen Familiepark een aanrader. Dit attractiepark ligt net ten noorden van Lillehammer. In het park worden diverse Noorse traditionele sprookjes uitgebeeld, met een moderne twist. Ook zijn er trollen in het attractiepark aanwezig. De attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor een creatieve bezigheid met het gezin, is het glasmuseum Hadeland Glassverk in Jevnaker een uitstekende tip. In dit glasmuseum is het mogelijk om een workshop glasblazen te volgen.