• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Aust Agder

Aust-Agder: een combinatie van rust, natuur en gezellige kuststadjes

Aust-Agder is een zuidelijke provincie van Noorwegen en een ideale bestemming voor een heerlijke kampeervakantie. De ongerepte natuur in de regio is het perfecte decor voor een wandeling of fietstocht langs de kust of door het bergachtige landschap. Lees meer

 

De veelzijdige natuur van Aust-Agder

Wie Aust-Agder ontdekt, zal merken dat de regio ontzettend veelzijdig is. Zo is deze regio gevuld met bijzonder veel prachtige natuur. In het noorden van de provincie ligt bijvoorbeeld het beroemde Setesdal. Hier worden wandelaars omringd door groene bergen die voor een adembenemend uitzicht zorgen. Is het tijd voor een rustigere wandeling? Dan is een tocht door het dal de beste keuze. In dit dal wisselen talloze schilderachtige meren elkaar moeiteloos af, geleid door rivier de Otra. Aan de oever van deze rivier is nog een ander prachtig natuurfenomeen te bewonderen. De waterval Reiårsfossen raast hier op hoge snelheid naar beneden.

Onvergetelijke wandeltochten langs de Noorse kust

Wie naar het zuiden van Aust-Agder afreist, mag rekenen op een prachtig kustgebied met een bijzondere natuur. De Noorse kust is beroemd dankzij zijn robuuste sfeer, met veel kleine strandjes en een rotsachtige kustlijn. Dat is in Aust-Agder niet anders. Donkere rotsen worden moeiteloos afgewisseld met groene bergen en een sprankelende zee. Wandel over de vele strandjes, geniet van het uitzicht en waai uit in het groene Noorse landschap. Zin in een beetje avontuur? Bezoek dan een van de vele eilandjes die langs de kustlijn liggen en word beloond met een fenomenaal uitzicht over zee.

Ontdek de stadjes aan de zuidoostkust van Noorwegen

Zin in een bezoek aan de stad? In Aust-Agder liggen de grootste steden aan de kust, die ook wel de Noorse Riviera of Sørlandet wordt genoemd. Zo is er de plaats Arendal. Knusse houten huizen uit de zeventiende eeuw vullen het centrum van deze prachtige stad. Daarnaast heeft Arendal ook een bijzonder eiland: Tromøy. Hier torent een historische kerk uit de twaalfde eeuw boven de rest van het eiland uit. Arendal helemaal gezien? Dan is er nog altijd Grimstad. De vuurtoren in deze plaats is dé plek om van een prachtig uitzicht te genieten. Daarnaast heeft Grimstad ook een interessant museum. Deze staat helemaal in het teken van de beroemde Noorse schrijver Henrik Ibsen. Ook de meeste campings van Aust-Agder liggen aan de Noorse Riviera, met name rond het leuke stadje Grimstad.

De mooiste bezienswaardigheden in Aust-Agder

Tijdens een kampeervakantie in Aust-Agder zijn er voldoende bezienswaardigheden om te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld Byglandsfjorden. Dit prachtige meer is een heerlijke plek om een middag te zwemmen. Hier liggen ook verschillende kleine strandjes om ongestoord op te zonnebaden. De lokale stoomboot zorgt bovendien voor een onvergetelijk tochtje over het water. Wandelaars en fietsers zullen genieten van een bezoek aan het prachtige eilandje Hisøy. Hier zijn een aantal bijzondere routes uitgestippeld die direct naar de mooiste stukjes natuur leiden.