• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Campings in Vestland (Sogn og Fjordane)

Campings in Vestland (Sogn og Fjordane)

Vestland (Sogn og Fjordane) heeft het diepste meer en de grootste gletsjer van het vasteland

Vestland (Sogn og Fjordane) grenst aan Viken (Buskerud), Vestland (Hordaland), Innlandet (Oppland) en More og Romsdal en heeft de stad Leikanger als hoofdstad. De naam is afkomstig van de drie verschillende regio’s uit de provincie, genaamd Nordfjord, Sogn en Sunnfjord. Fjordane is de Noorse meervoudsvorm van het woord fjord. De provincie heeft een dunbevolkt gebied en het diepste meer en de grootste gletsjer van het vasteland zijn beide in de provincie te bezoeken. Oftewel, een geweldige provincie voor de avontuurlijke reiziger om te bezoeken vanuit een van de campings in Vestland (Sogn og Fjordane). Lees meer

 

Maak gebruik van de veerverbindingen tijdens een rondreis vanuit een van de campings in Vestland (Sogn og Fjordane)

Door de provincie Vestland (Sogn og Fjordane) loopt een van de belangrijke routes van oost (Oslo) naar west (Bergen). Dit is de E 16, waar de 24,5 kilometer lange Lærdalstunnel ligt. In totaal zijn er nog 16 andere tunnels. Het verkeer door de provincie gaat ook via veerverbindingen. Denk hierbij aan de verbinding tussen Oppedal en Lavik in de E39, over het Sognefjord. Om gemakkelijk van A naar B te reizen, kan er ook gebruik worden gemaakt van de lokale en regionale vliegvelden. Denk hierbij aan de vliegvelden in Sogndal, Sandane, Førde en Florø. 
Ook is een rit over de “55”, een van de mooiste National Turistvegen, zeker de moeite waard.

Breng een bezoek aan de grootste gletsjer, watervallen en het natuurgebied

De natuurliefhebber haalt zijn of haar hart zeker weten op tijdens een geweldige rondreis door Vestland (Sogn og Fjordane). Vanuit een van de campings zijn verschillende highlights goed te bezoeken. Geniet bijvoorbeeld van een adembenemend uitzicht bij de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van het Noorse vasteland. Ook is het diepste meer (514 meter) van Europa, genaamd Hornindalsvatnet, zeker het bezoeken waard. Voor de liefhebber van watervallen, mag een bezoek aan de Vettisfossen en de Ramnefjellsfossen niet ontbreken en een ontspannende wandeling kan worden gemaakt in het schitterende hooggebergte Jotunheimen. Belangrijke gebergtes die iedere reiziger tegen gaat komen tijdens een rondreis, zijn Hurrungane en Breheimen. Oftewel, een onvergetelijke rondreis waar iedereen nog erg lang over na gaat praten!

Omgeven door adembenemend gletsjers, meren en bergen tijdens een rondreis door Vestland (Sogn og Fjordane)

De provincie is erg dunbevolkt, en dat merkt iedere reiziger direct tijdens een bezoek aan de provincie. Tijdens de gehele reis is men bijna helemaal alleen omgeven door adembenemende gletsjers en bergen. Er kunnen tal van prachtige foto’s worden gemaakt, zowel bij de bergen, bij de fjorden, bij de watervallen als in de natuurgebieden. In de provincie wordt Nynorsk als de officiële taal gebruikt. De campings in Vestland (Sogn og Fjordane) zijn een prima uitvalsbasis en een plek om tijdens een kampeervakantie ook helemaal tot rust te komen. Wakker worden met een uitzicht op een uitgestrekt meer, een groot fjord, een idyllische havenstadje of prachtige bergen … dat wenst toch iedere kampeerder?