• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Campings in Innlandet (Hedmark)

Campings in Innlandet (Hedmark)

Innlandet (Hedmark): ongerept natuurschoon in het oosten van Noorwegen

De regio Innlandet (Hedmark) bevindt zich in het oosten van Noorwegen. Met een oppervlakte van zo'n 28.000 km2 is de streek maar liefst elf keer zo groot als Luxemburg. Aan de oostzijde van de regio Innlandet (Hedmark) ligt de Zweedse grens. De campings in Innlandet (Hedmark) zijn een ideale uitvalsbasis om de prachtige natuur in de omgeving te ontdekken. Zo zijn er diverse nationale parken, kronkelende rivieren en prachtige meren. Dit gebied biedt alle ingrediënten voor een prachtige kampeervakantie. Lees meer

 

Wintersporten in sneeuwzeker Innlandet (Hedmark)

Voor wintersporters is Innlandet (Hedmark) een uitstekende keuze. De streek biedt eindeloze pistes en uitgestrekte loipes, die zich perfect lenen voor het skiën, snowboarden of langlaufen. Het skigebied Trysil is zeer gezinsvriendelijk en beschikt over langgerekte pistes die met name voor beginners zeer geschikt zijn. De gevorderde wintersporter vindt op het hoger gelegen gedeelte ongeveer 20 km aan zwarte piste. Langlaufers kunnen terecht rond de plaats Sjusjøen, waar maar liefst 130 km aan loipen liggen. Bovendien zijn deze aangesloten op de loipen in Oyer, Lillehammer en Nordseter van 344 km. Ter afwisseling van de wintersport is een arrenslee- of hondentocht een spannende belevenis.

Schitterende flora en fauna in de nationale parken

De campings in Innlandet (Hedmark) zijn de perfecte uitvalsbasis om de nationale parken in de streek te ontdekken. Het overgrote deel van deze Noorse regio bestaat uit prachtige natuur met grootse nationale parken. Voorbeelden hiervan zijn Rondane, Gutulia en Femunden. Rondane is het oudste nationale park van Noorwegen. Hier zijn maar liefst tien bergtoppen boven de 2000 meter, talloze schitterende berglandschappen en spetterende watervallen te zien. Het is dan ook met recht een waar wandelparadijs. Het park beschikt over een diversiteit aan flora en fauna, waaronder veelvraten, elanden, otters en rendieren.

Finnskogleden: wandelen langs de Zweedse grens

Te midden van de regio Innlandet (Hedmark) ligt Finnskogleden. Dit is een wandelpad van wel 240 km lang en loopt van Morokulien naar Søre Osen in Trysil. De wandeltocht loopt door een schitterend mysterieus gebied, dat zijn naam heeft gekregen van de Finnen. Vanaf 1600 leefden de Finnen in dit gebied. Zij wezen magische krachten aan het gebied. Een van de mirakels in het gebied is een reusachtige rots die op een cirkel van kleine stenen ligt. Nog steeds weet men niet hoe de grote steen hier terecht is gekomen. Uiteraard is het ook mogelijk om een kleiner deel van de wandeling te lopen.

Bezoek de gezellige stad Hamar

Naast het prachtige natuurschoon liggen de campings in Innlandet (Hedmark) dichtbij de gezellige stad Hamar. De hoofdstad van deze regio was in 1994 de plek van het schaatstoernooi van de Olympische Spelen. Sven Kramer werd hier bovendien in 2009 wereldkampioen. Naast een bezoek aan Vikingskipet is het volkenkundig museum Hedmarksmuseet een aanrader. Dit museum bestaat uit zo'n 50 traditionele gebouwen. Verder biedt Hamar fraaie winkels en sfeervolle restaurants voor een smakelijke maaltijd. Bovendien ligt Hamar aan het schitterende Mjøsameer. Dit is het grootste meer van Noorwegen met een oppervlakte van zo'n 365 km2.