• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Nordland

Bezoek Nordland, een bucketlist bestemming voor vele reizigers

In de provincie Nordland woont een klein percentage van de Noorse bevolking en de provincie telt in totaal 44 gemeenten. Dit stukje Noorwegen grenst aan Zweden aan de gehele oostzijde en aan de zee aan de gehele westzijde en de provincie ligt op dezelfde breedtegraad als de Noordpoolcirkel. Cultuur en natuur wisselen elkaar af en de provincie is voor veel reizigers een echte bucketlist bestemming. Lees meer

 

Bezoek verschillende indrukwekkende fjorden in Nordland

In Nordland zijn verschillende indrukwekkende fjorden te bezichtigen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Folda, Hadselfjord, Langfjord, Ofotfjord en Tysfjord. Ieder fjord biedt een adembenemend uitzicht en de fjorden mogen niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit indrukwekkende stukje Noorwegen. De fjorden zijn eenvoudig te bezoeken vanuit een van de campings in Nordland en zijn erg geliefd om de uitdagende hikes en rustige wandelingen.

Breng vanuit de campings in Nordland een bezoek aan de 2e grootste gletsjer van Noorwegen

In Nordland is een van de grootste gletsjers van Noorwegen te bezoeken. Maar liefst 1.701km2 van de provincie is continu bedekt met een dikke laag ijs en sneeuw en dit maakt de omgeving erg fotogeniek. 
Ontdek de langste en meest uitgestrekte kustlijn van het hele land. Hier is Noorwegen letterlijk op z’n smalst. Tijdens een bezoek aan Hellemobotn (Tysfjord), bedraagt de afstand tussen de Zweedse grens en het einde van het fjord slechts 6.3km!

Kom tot rust in een van de vele adembenemende en prachtige natuurparken

Vanuit een van de campings in Nordland kan er een bezoek worden gebracht aan een van de prachtige natuurparken. De provincie kent er maar liefst 202! Bezoek bijvoorbeeld de National Tourist Route Helgeland. Deze werkelijk prachtige route wordt ook wel de Kystriksveien genoemd. Ook zijn er verschillende Nationale Parken, waaronder het Børgefjell National Park, het Junkerdal National Park en het Møysalen National Park. De gebieden lenen zich uitstekend voor een prachtige wandeling en zijn allen uiterst goed bereikbaar.

Neem met de auto de praktische hoofdweg tijdens een rondreis door Nordland

Tijdens een rondreis door Nordland kiezen veel mensen voor de hoofdweg, genaamd de E6. En dat is natuurlijk niet voor niets. De weg loopt van Trondheim naar Narvik, is 900 kilometer lang en is in principe in twee dagen te rijden. Maar neem s.v.p. meer dan genoeg ruimte voor een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden ten westen of ten oosten van de weg. Naast deze populaire hoofdweg kan er ook de keuze worden gemaakt voor een roadtrip via de rijksweg 17 (Kystriksveien). Deze weg slingert langs indrukwekkende fjorden en prachtige rotskusten. De route wordt regelmatig onderbroken door maar liefst zes autoferries. Al met al zijn beide routes een leuke toevoeging aan een avontuurlijke en onvergetelijke rondreis door Noorwegen.

Breng een bezoek aan het poolcirkelcentrum

Een van de beste highlights tijdens een bezoek aan Nordland, is een bezoek aan het poolcirkelcentrum. Deze plek is direct te herkennen aan de aardbol met een speciaal gebouw. Deze bezienswaardigheid is in 1990 geopend en er wordt een expositie getoond met informatie over het gebied.