• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Roros Kirke
Roros Christmas
Roros old wooden houses

Het oude mijnwerkers stadje Roros (UNESCO)

Hoogst gelegen stadje van Noorwegen, oude houten gebouwen en mijnwerkershistorie >>> Roros!

Het stadje Roros is een populaire attractie in Noorwegen. Dit is deels ontstaan vanwege haar “mijnwerkershistorie”. Rond 1600 – 1700 werd er in Roros kopererts gevonden en het stadje groeide uit tot één van de belangrijkste mijnstadjes van het land. In het museum van Roros (Rorosmuseet) zijn er diverse oude mijnwerkersgereedschappen te bekijken en kunt u tevens zien hoe de koper werd gesmolten.

UNESCO wereldcultuurerfgoedlijst

Maar daarnaast is de populariteit ook te danken aan de prachtige oude houten gebouwen zoals de Rammgard en de mooie stenen kerk Berstadens Ziir, waardoor het zelfs werd opgenomen op de UNESCO wereldcultuurerfgoed lijst.

Hoogst gelegen stadje van Noorwegen

Het oude beschermde stadscentrum en de vele leuke winkeltjes van Roros zijn het beste te bezoeken in de zomer, maar ook met Kerst is het een (zeker bij Noren) populaire bestemming. In de winter kan het er overigens flink koud worden, want Roros ligt op een hoogte van 628 meter en is daarmee het hoogst gelegen stadje van Noorwegen. En dat betekent dat het in de winter flink koud kan worden. Temperaturen van -30 zijn er niet vreemd.

Bereikbaarheid Roros

Roros ligt op zo’n 150km. van Trondheim en een kleine 400km. van Oslo vlakbij de Zweedse grens in het oosten van Noorwegen. Met de auto is Roros goed te bereiken, maar daarnaast is er ook een treinstation in Roros en beschikt het over een klein vliegveld.

Overnachten op campings in de omgeving van Roros: