• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no

Campings in Nord Trondelag

Nord Trondelag, bossen, meren, rivieren en rust

Nord Trondelag is een voormalige provincie in Midden-Noorwegen. Tegenwoordig vormt Nord Trondelag, zoals het gebied in het Noors wordt genoemd, één geheel met Sor Trondelag als de provincie Trondelag. Toch is het onderscheid tussen noord en zuid niet zo vreemd. De campings in Nord Trondelag liggen namelijk in een veel dunner bevolkt stuk Noorwegen. Maar natuurlijk is ook hier genoeg moois te zien. Lees meer

 • Aanbevolen

  Campings in Nord Trondelag

  PlusCamp Hauganfjaera Camping

  Prachtig gelegen camping op een schiereiland direct aan het Trondheimsfjord vlakbij het plaatsje Frosta. Prima sanitaire voorzieningen. Mooie plaatsen direct aan het water.

 • Aanbevolen

  Campings in Nord Trondelag

  Namsos Camping

  Zeer goed verzorgde camping met zowel verharde als grasplaatsen, mooie hytter en prima sanitaire voorzieningen. Mooie ligging aan meer. Goede vis- en zwemmogelijkheden.

 • Aanbevolen

  Campings in Nord Trondelag

  Follingstua Camping Steinkjer

  Goed verzorgde camping direct aan het prachtige Snasa meer vlakbij het stadje Steinkjer. Geliefde tussenstop voor kampeerders die onderweg zijn naar de Lofoten en de Noordkaap.

 • Aanbevolen

  Campings in Nord Trondelag

  Koa Camping

  Prachtig direct aan het fjord gelegen terrassencamping met vernieuwd sanitair. Vanaf de kampeerplaats of vanuit de hytter hebt u een geweldig uitzicht over het water.

 • Aanbevolen

  Campings in Nord Trondelag

  Langnes Camping Grong

  Vlakbij de E6, maar toch heerlijk rustig gelegen camping direct aan rivier Sanddola. Prima sanitaire voorzieningen, goed verzorgde camping bij Grong.

 • Aanbevolen

  Campings in Nord Trondelag

  Guldbergaunet Camping

  Ruim opgezette camping aan de rand van het stadje Steinkjer aan de E6 op zo’n 120km. ten noorden van Trondheim. Gratis WIFI. Kamers en hytter te huur.

 • Aanbevolen

  Campings in Nord Trondelag

  Harran Camping

  Mooi gelegen in het centrum van het dorpje Harran aan de E6. Kamperen aan de oever van de rivier Namsen waar je kunt vissen op zalm en forel. Leuke speeltuin en minigolf op de camping.

 • Campings in Nord Trondelag

  Kolvereid Familiecamping

  Leuke goed verzorgde camping met schoon sanitair, zeer fraaie hytter, mooie tentplaatsen en voor campers en caravans verharde plaatsen met gras onder de luifel. Gratis WIFI.

 • Campings in Nord Trondelag

  Leka Motell og Camping

  Prachtig gelegen camping op het eilandje Leka. Te bereiken via de Kystriksveien. Goed verzorgde camping. Paradijs voor vissers. Veel boten te huur. Mooie visschoonmaakplaats.

 • Campings in Nord Trondelag

  Aglen Camping

  Direct aan zee gelegen camping op het schiereiland Otteroya op ca. 40km. van Namsos. Paradijs voor duikers en sportvissers. Boten te huur op de camping. Kamperen direct aan zee.

 • Campings in Nord Trondelag

  Vegset Camping Snasa

  Zeer goed verzorgde camping met prima sanitaire voorzieningen vlakbij de E6, 45 minuten rijden ten noorden van Steinkjer. Mooie ligging aan het Snasavatnet (meer). Goede vismogelijkheden.

 

Historische verdedigingswerken van Stjørdal

Nord Trondelag vormt een soort geografisch keerpunt. Vanaf deze provincie neemt de bevolking per vierkante kilometer richting het noorden alleen maar af. Het resultaat daarvan is dat zelfs Stjørdal als grootste plaats van Nord Trondelag nog geen 25.000 inwoners telt. De verwachting is wel dat het snel groeit. Stjørdal heeft diverse trekpleisters. Zo beschikt het over het op een rotseiland gelegen zestiende-eeuwse kasteel Steinvikholm. Elke augustus wordt hier de opera opgevoerd over de aartsbisschop die het kasteel stichtte. Het Hegrafort uit 1910 fungeert als oorlogsmuseum. Daarnaast ligt het vliegveld van Trondheim in Stjørdal.

Levanger en Steinkjer

Enkele kleinere plaatsen in de buurt van de campings in Nord Trondelag zijn Levanger en Steinkjer. Vooral geschiedenisliefhebbers hebben genoeg te doen in Levanger. Zo is er onder meer de 1500 jaar oude grafheuvel Alvshaugen. Deze ligt op de begraafplaats van de enkele eeuwen later gebouwde Alstadhaugkerk. Het Falstadmuseum herinnert aan het hier in de Tweede Wereldoorlog gevestigde concentratiekamp. Het veertig kilometer noordelijker gelegen Steinkjer is bekend vanwege zijn twaalfde-eeuwse Mærekerk, noordelijkste graanvelden van Europa, dichte bossen en grote vogelpopulatie.

Natuur van Nord Trondelag

De beperkte bevolkingsaantallen geven de natuur in dit deel van Noorwegen ruim baan. Niet ver van Steinkjer ligt bijvoorbeeld het natuurpark Blåfjella-Skjækerfjella. Het wordt gekenmerkt door bergen van rond de 1000 meter hoog, bossen en veengronden. De fauna omvat poolvossen, reeën, edelherten en bruine beren. Het relatief kleine natuurreservaat Lierne ligt op de grens van Noorwegen en Zweden. Berkenbossen, lynxen en steenarenden kenmerken de lokale flora en fauna. Nationaal Park Børgefjell ligt noordelijker. Bergen, rotsformaties, berken- en sparrenbossen, meren, beken en rivieren bepalen het landschap. Veel voorkomende vogels hier zijn de sneeuwuil en de visarend.

Vissen in Nord Trondelag

Noorwegen is bij uitstek een land voor wie graag een hengeltje uitwerpt. En ook rond de campings in Nord Trondelag zijn daartoe veel mogelijkheden. Door de provincie stromen meerdere rivieren die bekendstaan om hun zalmrijke wateren, zoals de Verdalselva en Stjørdalselva. De beste Noorse zalmrivier is echter de Namsen, die met 230 kilometer tevens de langste is. Het langgerekte meer Snåsavatnet is perfect voor forelvissers. Diverse omliggende campings verhuren boten.

Lokale delicatessen

Wie Nord Trondelag wil beleven, mag natuurlijk ook de culinaire tradities niet overslaan. Dé alcoholische versnapering van de streek heet Karsk. Dit bestaat uit eigen gemaakte sterke drank, gemixt met koffie. In Nord Trondelag kiest men hierbij meestal voor wat slappere koffie dan in Sor Trondelag. Lekker eten kan natuurlijk ook in dit deel van Noorwegen. Het belangrijkste gerecht is de maaltijdsoep Sodd, waarin gehaktballen, rund- of schapenvlees, aardappelen en wortelen zijn verwerkt.