• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Ramberg
Laupstad
Henningsvaer

Lofoten: ontdek deze prachtige Noorse eilandengroep

Ben je in Noorwegen op zoek naar geweldige natuur, “bounty” stranden en gezellige vissersdorpjes, dan moet je zeker de Lofoten gaan bezoeken.

De eilandengroep Lofoten is 1 van de grootste attracties van Noorwegen. De Lofoten telt maar liefst 80 eilandjes met geweldige natuur, “bounty” stranden en gezellige vissersdorpjes zoals Reine, Nusfjord en Henningsvaer.

“Bounty” stranden

Prachtige “bounty” stranden vind je bij Ramberg, Undstad, Grimsoy, Utakleiv, Flakstad en Rorvik. Hier kun je heerlijke strandwandelingen maken en genieten van het prachtige uitzicht. De stranden zijn ook bij uitstek geschikt om in de zomer te genieten van de middernachtzon en in de winter het Noorderlicht te aanschouwen.

Veerboot

Als je de Lofoten wilt bezoeken kun je dit doen per veerboot. Bijvoorbeeld van Bodo – Moskenes, of van Skutvika – Svolvaer of van Bognes – Lodingen. Tip: kies voor de veerboot Bodo – Moskenes. Je arriveert dan op 1 van de zuidelijkste eilanden van de Lofoten en kunt dan via de E10 noordwaarts rijden en iets ten noorden van Narvik weer de E6 (noordwaarts richting de Noordkaap of zuidwaarts richting Trondheim) nemen. Een uitstapje vanaf de Lofoten richting de eilandengroep Vesteralen is ook zeer aan te bevelen.

Weersvoorspellingen

Advies: probeer de Lofoten bij goed weer te bezoeken. Check daarom van te voren goed de weersvoorspellingen. Realiseer je daarbij dat je bij goed weer niet de enige bent die naar de Lofoten vertrekt. Campings bij Bodo lopen bij mooi weer op de Lofoten volledig leeg en in de haven van Bodo is het dan een drukte van jewelste. Ruim op tijd zijn dus. Of reserveren.

Overnachten

Overnachten is mogelijk op de vele campings op de Lofoten, maar eigenlijk moet je ook 1 nacht doorbrengen in een traditionele rorbu, een hut op palen boven het water welke vroeger voornamelijk als vissershut gebruikt werden, maar nu steeds meer als overnachtingsplaats voor toeristen worden verhuurd.

Een aantal leuke campings op de Lofoten (van noord naar zuid):