• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Campings in More og Romsdal

Campings in More og Romsdal

Campings in More og Romsdal: fraaie fjorden en gezellige kuststadjes

More og Romsdal is een provincie gelegen in het westen van Noorwegen waar slechts 5,4% van de Noorse bevolking is gevestigd. De prachtige streek staat bekend vanwege zijn verscheidene bewoonde eilandjes en schitterende fjorden. Bovendien zijn er drie grote steden in de streek die een aanrader zijn om vanuit de campings in More og Romsdal te bezoeken: Ålesund, Molde en Kristiansund. Lees meer

 

Geirangerfjord, een van de beroemdste fjorden van Noorwegen

De campings in More og Romsdal bevinden zich nabij een van de beroemdste fjorden van Noorwegen: het Geirangerfjord. Het indrukwekkende fjord beschikt over reusachtige bergtoppen met sneeuw, helder diepblauw water en enorm veel groen in de omgeving. Het fjord wordt dan ook beschermd door UNESCO. Vanaf deze plek is bovendien "de zeven zusters" te bewonderen. Deze waterval beschikt over zeven afzonderlijke stromen met een vrije val van 250 meter! Het Geirangerfjord is op diverse manieren te bezoeken: per boot, wandelend of zelfs met een kajak.

Ervaar de Trollstigen bergweg

Sinds de opening van de Trollstigen weg in 1936 is de plek een magneet voor toeristen. De 106 kilometer lange weg trekt door het westen van Noorwegen. De natuur is hier op zijn best, met een panoramisch uitzicht over de bergkammen, diepe fjorden, glooiende valleien en watervallen. De bergweg beschikt over maar liefst elf haarspeldbochten en heeft een hellingsgraad van 9%. De weg wordt bovendien omringd door diverse hoge bergen, die ieder een statige naam hebben ontvangen. Zo is er de Bisschop, de Dronningen (de Koningin) en de Kongen (de Koning).

Ålesund, de grootste stad in More og Romsdal

Het schitterende Ålesund is de grootste stad van de streek en is gebouwd op enkel eilanden. in 1904 werd de stad getroffen door een verwoestende brand. Dankzij de Duitse Keizer Wilhelm II is het centrum schitterend wederopgebouwd. Als dank voor de hulp hebben de inwoners van Ålesund een van de belangrijkste straten naar hem vernoemd: de Keiser Wilhelms Gate. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege zijn prachtige architectuur. In het centrum zijn zo'n 400 gebouwen in de typische Art Nouveau stijl te vinden. Verder herbergt Ålesund de belangrijkste vissershaven van Noorwegen. De vloot behoort tot de meest innoverende van Europa.

Vaar langs de prachtige eilandjes in de regio More og Romsdal

Kenmerkend voor de provincie More og Romsdal zijn de verscheidene eilandjes die in het water verscholen liggen. Het bijzondere van deze eilandjes is dat de meeste van hen bewoond zijn. Het is dan ook mogelijk om de eilandjes per boot te bezoeken. Reis bijvoorbeeld tussen Ålesund en Molde naar de eilandjes Harøy, Ona, Sandøya, Orta, Haramsøua of Gossa. Het is ook een optie om vanuit Ålesund een spannende vier uur durende boottocht te maken naar het visserseiland Ona. Dit eiland ligt ver uit de kust, in de open zee. Er leeft een permanente bevolking van 50 inwoners met hun eigen café, winkel en twee pottenbakkerswerkplaatsen. Bovendien bevindt zich op het hoogste punt van het eiland, op de rots Onakalven, een felrood geschilderde vuurtoren uit 1867. De eilandjes zijn allemaal zeer goed te bezoeken met de fiets. De wegen liggen vlak bij de zee en zijn relatief rustig. Bovendien is een fiets gemakkelijk mee te nemen op de ferry. Op deze manier geniet u intens van de schitterende Noorse natuur die More og Romsdal te bieden heeft.