• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no

Campings in Troms

Troms: kampeervakantie boven de poolcirkel

Troms behoort tot de noordelijkst gelegen provincies van Noorwegen en ligt ruim boven de poolcirkel. Voor wie een vakantie op een van de campings in Troms wil boeken, zijn de zomermaanden dan ook de aangewezen periode. Geniet van een bergachtig landschap, de middernachtzon en bijzondere flora en fauna. Lees meer

 • Aanbevolen

  Campings in Troms

  Tromso Lodge og Camping

  Goed verzorgde camping op loopafstand van het gezellige centrum van Tromso. Prachtig centrumgebouw met mogelijkheid tot ontbijtbuffet. Uitgebreid aanbod van hytter.

 • Aanbevolen

  Campings in Troms

  Skittenelv Camping

  Op slechts 25 km. afstand van Tromso gelegen camping direct aan het fjord. Heerlijke plek met een prachtig uitzicht. Camping met zwembad en waterglijbaan.

 • Aanbevolen

  Campings in Troms

  Fjordbotn Camping

  Prachtig gelegen familiecamping direct aan het Stonesbotn fjord in de regio Senja op iets meer dan een uurtje rijden (en varen) van Tromso. Heerlijke omgeving. Nieuw sanitair.

 • Aanbevolen

  Campings in Troms

  Gullesfjord Camping

  Leuke camping - zeer centraal gelegen tussen Lofoten en Vesteralen – in een indrukwekkende omgeving direct aan het fjord. Verhuur van waterfietsen en roeiboten.

 • Aanbevolen

  Campings in Troms

  Svensby Tursenter

  Heb je zowel de Noordkaap als Tromso op je verlanglijstje, neem dan de korte route via Svensby Tursenter. Prachtige ligging. Heerlijk uitzicht. Goede sanitaire voorzieningen.

 • Aanbevolen

  Campings in Troms

  Lapphaugen Turiststasjon

  Leuke camping in een indrukwekkende omgeving direct langs de E6 in de regio Troms op een half uurtje rijden ten noorden van Narvik. Fijn restaurant, gratis WIFI, leuke accommodaties.

 • Aanbevolen

  Campings in Troms

  Arctic Fjordcamp Burfjord

  Zeer goed verzorgde camping op zo’n 800 meter van de E6. Heerlijk rustig. Geweldig uitzicht op het fjord en de besneeuwde bergtoppen. Familiaire sfeer. Goede sanitaire voorzieningen.

 • Campings in Troms

  Olderelv Camping Skibotn

  Deze zeer goed verzorgde camping ligt langs de E6 aan de rand van het plaatsje Skibotn. De camping beschikt over veel voorzieningen waaronder een snackbar en gratis WIFI.

 • Campings in Troms

  Elvelund Camping Sjovegan

  Op een mooie locatie gelegen camping met plaatsen direct aan het water. Camping ligt aan rivier en direct aan het fjord op loopafstand van het dorpje Sjovegan in de regio Troms.

 • Campings in Troms

  Skatvik Camping Senja

  Prachtig gelegen op het eiland Senja vlakbij National Park Anderdalen. Kamperen direct aan zee. Wat een uitzicht! Omgeving leent zich uitstekend voor het maken van heerlijke wandelingen.

 • Campings in Troms

  Malselvfossen Feriesenter

  Grote camping gelegen op een schiereiland tussen 2 rivieren in de regio Troms. Veel voorzieningen waaronder zwembad met glijbaan. Op loopafstand van Malselvfossen (waterval).

 • Campings in Troms

  Harstad Camping

  Op een heerlijke plek direct aan zee gelegen. Op zo’n 4km. ten zuiden van het centrum van Harstad. Prima vismogelijkheden. Roeiboten te huur. Vriendelijke behulpzame eigenaren.

 • Campings in Troms

  Brennfjell Camping

  Prachtig gelegen camping direct aan de rivier Skibotnelva. Indrukwekkende omgeving. Goede wandel- en vis mogelijkheden. Sauna en hottub. Vriendelijke eigenaren.

 • Campings in Troms

  Bjorkenes Camping

  Goed verzorgde camping in een rustige omgeving. Gelegen aan zalmrivier. Natuurrijke omgeving. Goede wandel- en vismogelijkheden. Hytter en kamers te huur. Vriendelijke eigenaren.

 

Natuur van Troms

Natuurliefhebbers zullen het in Troms extra naar hun zin hebben. Door de noordelijke ligging en uitgestrektheid is het een van de dunst bevolkte Noorse provincies. Daarnaast is Troms ook een van meest ongerepte streken van het land. De door eilanden en fjorden gekenmerkte kustlijn gaat in het binnenland over in berggebieden. De Lyngen Alpen zijn daarvan het meest fotogeniek. Deze hebben met de Jiehkkevárri van ruim 1800 meter de hoogste bergtop van de provincie. Kenmerkende landdieren voor Troms zijn elanden, rendieren en bruine beren. In de Andfjord zijn soms orka’s, bultruggen en potvissen te zien.

Zomerklimaat van Troms

De zomers duren boven de poolcirkel een paar maanden. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de vijftien en twintig graden Celsius. Desondanks komen ook wel warmere zomerdagen voor. Welk weer op de campings in Troms valt te verwachten, is afhankelijk van de kampeerlocatie. In en rond de provinciehoofdstad Tromso liggen de temperaturen bijvoorbeeld wat hoger. Dit komt door de Noord-Atlantische golfstroom. Deze voert warm zeewater langs de kust, wat een onverwacht mild klimaat oplevert. De middernachtzon is aanwezig van eind mei tot medio/eind juli.

Tromso, het Parijs van het Noorden

Tromso wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. De stad ligt namelijk grotendeels op een eiland. Ook de lokale luchthaven bevindt zich daar. Het eiland Tromsoya is met het vasteland verbonden door een brug, terwijl er ook een tunnel onder het water door loopt. Tromso kent verschillende bezienswaardigheden. Een van de meest iconische gebouwen is de IJszeekathedraal in Tromsdalen. In de architectuur ervan komen de besneeuwde bergtoppen die de omgeving kenmerken terug. Het Poolmuseum van Tromso is gewijd aan historische ontdekkingstochten boven de poolcirkel.

Houten huizen van Tromso

Tromso staat bekend om zijn oude houten gebouwen. Het centrum heeft het grootste aantal houten huizen van Noord-Noorwegen. Deze stammen uit de periode 1789-1904. Het oudste huis is Skansen. Dit werd gebouwd in 1789. De fraaie geelkleurige Domkerk van Tromso is een van de grootste houten kerken van Noorwegen. Deze neogotische kerk werd voltooid in 1861.

Centrum van de Sami-cultuur

In de streek rond de campings in Troms is de oorspronkelijke Sami-cultuur van Noord-Noorwegen nooit ver weg. In Tromso is in het Tromso Museum in het Volkspark bijvoorbeeld veel te zien over het heden en verleden van deze traditionele rendierjagers. Overigens wordt er tevens aandacht besteed aan de bredere cultuur van de regio. Daarnaast ligt bij het museum de meest noordelijke botanische tuin. Het plaatsje Kafjord is in juli het decor van het festival Riddu Riddu, waar Sami-muziek en -cultuur centraal staan.