• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Troms

Troms: kampeervakantie boven de poolcirkel

Troms behoort tot de noordelijkst gelegen provincies van Noorwegen en ligt ruim boven de poolcirkel. Voor wie een vakantie op een van de campings in Troms wil boeken, zijn de zomermaanden dan ook de aangewezen periode. Geniet van een bergachtig landschap, de middernachtzon en bijzondere flora en fauna. Lees meer

 

Natuur van Troms

Natuurliefhebbers zullen het in Troms extra naar hun zin hebben. Door de noordelijke ligging en uitgestrektheid is het een van de dunst bevolkte Noorse provincies. Daarnaast is Troms ook een van meest ongerepte streken van het land. De door eilanden en fjorden gekenmerkte kustlijn gaat in het binnenland over in berggebieden. De Lyngen Alpen zijn daarvan het meest fotogeniek. Deze hebben met de Jiehkkevárri van ruim 1800 meter de hoogste bergtop van de provincie. Kenmerkende landdieren voor Troms zijn elanden, rendieren en bruine beren. In de Andfjord zijn soms orka’s, bultruggen en potvissen te zien.

Zomerklimaat van Troms

De zomers duren boven de poolcirkel een paar maanden. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de vijftien en twintig graden Celsius. Desondanks komen ook wel warmere zomerdagen voor. Welk weer op de campings in Troms valt te verwachten, is afhankelijk van de kampeerlocatie. In en rond de provinciehoofdstad Tromso liggen de temperaturen bijvoorbeeld wat hoger. Dit komt door de Noord-Atlantische golfstroom. Deze voert warm zeewater langs de kust, wat een onverwacht mild klimaat oplevert. De middernachtzon is aanwezig van eind mei tot medio/eind juli.

Tromso, het Parijs van het Noorden

Tromso wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. De stad ligt namelijk grotendeels op een eiland. Ook de lokale luchthaven bevindt zich daar. Het eiland Tromsoya is met het vasteland verbonden door een brug, terwijl er ook een tunnel onder het water door loopt. Tromso kent verschillende bezienswaardigheden. Een van de meest iconische gebouwen is de IJszeekathedraal in Tromsdalen. In de architectuur ervan komen de besneeuwde bergtoppen die de omgeving kenmerken terug. Het Poolmuseum van Tromso is gewijd aan historische ontdekkingstochten boven de poolcirkel.

Houten huizen van Tromso

Tromso staat bekend om zijn oude houten gebouwen. Het centrum heeft het grootste aantal houten huizen van Noord-Noorwegen. Deze stammen uit de periode 1789-1904. Het oudste huis is Skansen. Dit werd gebouwd in 1789. De fraaie geelkleurige Domkerk van Tromso is een van de grootste houten kerken van Noorwegen. Deze neogotische kerk werd voltooid in 1861.

Centrum van de Sami-cultuur

In de streek rond de campings in Troms is de oorspronkelijke Sami-cultuur van Noord-Noorwegen nooit ver weg. In Tromso is in het Tromso Museum in het Volkspark bijvoorbeeld veel te zien over het heden en verleden van deze traditionele rendierjagers. Overigens wordt er tevens aandacht besteed aan de bredere cultuur van de regio. Daarnaast ligt bij het museum de meest noordelijke botanische tuin. Het plaatsje Kafjord is in juli het decor van het festival Riddu Riddu, waar Sami-muziek en -cultuur centraal staan.