• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Buskerud

Buskerud: een veelzijdige regio ten westen van Oslo

Buskerud biedt alle ingrediënten voor een fantastische kampeervakantie. De regio ten westen van Oslo beschikt over een indrukwekkende natuur met reusachtige bergtoppen en talloze valleien zoals Numedal, Hallingdal en Ustedal. Ook zijn er schitterende meren te vinden bij Tyrifjorden, Sperilen en Krøderen. Bij de campings in Buskerud staat het directe contact met de natuur centraal. Bovendien is het gebied zeer populair bij wintersportliefhebbers gezien de uitstekende sneeuwcondities.

Lees meer

 

Hardangervidda, het grootste nationale park van Noorwegen

In het noordwesten van de regio ligt Hardangervidda. Het hooglandplateau beschikt over een oppervlakte van zo'n 3422 km2 en is daarmee de grootste hoogvlakte van Noord-Europa. Het park biedt een grote variëteit aan plantensoorten en telt wel duizenden meren. Het park is bovendien een belangrijke thuisbasis voor gigantische wilde rendierkuddes en diverse vogelsoorten die relatief zeldzaam zijn in Zuid-Noorwegen. Dit maakt deze plek de ideale bestemming om te wandelen, langlaufen, klimmen of vissen. Tijdens een verblijf op een van de campings in Buskerud is een bezoek aan dit nationale park daarom een must.

Skiën in Buskerud

De regio Buskerud is zeer populair bij wintersportliefhebbers. Vanwege de hoge ligging zijn de sneeuwcondities namelijk zeer goed, van december tot april. De streek beschikt daarom over het grootste aantal skiresorts van Noorwegen. De bekendste skiresorts liggen in Hemsedal en Geilo. Hier liggen ook de massieven van Hardangervidda en Hallingskarvet. 's Winters trekken de Noren in grote getale naar deze wintersportplekken om te gaan skiën. Andere bekende skigebieden zijn Gol, Uvdal, Ål en Dagali. Vergeet dus zeker niet de lange latten mee te nemen voor veel ski-plezier.

Waterpret bij Drammen

In het zuidelijke deel van Buskerud is het in de zomer aangenaam vertoeven bij Drammen. Deze plaats ligt aan de oevers van de Drammenselva en is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Tegenwoordig behoort de plek tot de mooiste steden van Noorwegen. Struin over de prachtige winkelstraten van de stad of ontspan bij de rivier. Bovendien is er een fantastisch Drammensbadet (het zwembad van Drammen) voor uren waterpret.

Ontdek de geschiedenis van de Noorse mijnindustrie

In het Norsk Bergverksmuseum, oftewel het Noorse mijnmuseum, wordt de volledige geschiedenis van de Noorse mijnindustrie tentoongesteld. Op zichzelf is het museum al zeer interessant, maar het absolute hoogtepunt is een bezoek aan een van de eeuwenoude zilvermijnen. Voor degenen die claustrofobisch zijn, is het een ware beproeving, aangezien de rondleiding tamelijk ver in de mijn gaat. Voor de echte waaghalzen is het een fantastische belevenis.

Een actieve vakantie in Buskerud

De Noorse omgeving rond de campings in Buskerud leent zich uitstekend om diverse sportieve activiteiten te ontplooien. Naast de wintersport in de winter zijn de berggebieden in de lente, zomer en herfst ideaal voor het maken van wandelingen, vissen in de rivieren en meren en het uitoefenen van extreme sporten. De diverse rivieren in de omgeving bieden de ideale omstandigheden voor kajakken en boottochten. Ook is het mogelijk om met een gekwalificeerde gids een berg te beklimmen. Kortom, Buskerud biedt voor ieder wat wils.