• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no
Sunset
Honningsvag
Nordkapphallen

De Noordkaap: het Noordelijkste puntje van Europa

Noordkaap: Noordelijkste puntje van Europa?

Nou … laten we het maar direct vertellen. Het is eigenlijk niet het Noordelijkste puntje van Europa. Het vlakbij gelegen Knivskjellodden ligt namelijk nog 1.5 km. noordelijker. Bovendien ligt er ook nog een eilandengroep (Frans Jozefland) wat ook nog tot Europa behoord en maar liefst 600 km. noordelijker ligt. Maar dat maakt de Noordkaap allemaal niet minder populair. Inmiddels bezoeken circa 225.000 mensen deze imposante klif met een hoogte van maar liefst 307 meter.

Bezoekerscentrum Noordkaap

In het bezoekerscentrum (Nordkapphallen) tref je een bar, restaurant en souvenirwinkel aan, maar ook een bioscoop waar prachtige films over de diverse seizoenen van de Noordkaap te zien. Daarnaast worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd. Bij de Nordkapphallen vind je ook de St.Johanneskapell welke zeer populair is bij huwelijksvoltrekkingen. En natuurlijk vind je bij het bezoekerscentrum de Globe, het wereldbolmonument waar iedereen die de Noordkaap bezoekt zich laat vereeuwigen.

Wandeling Knivskjellodden

Vanaf Knivskjellodden heb je – bij goed weer – een prachtig uitzicht op de Noordkaap:

En omdat het zo’n 9km. van de Noordkaap ligt, is het een populaire wandelroute en kun je er zelfs bij de VVV in Honningsvag een diploma voor de afgelegde wandeling verkrijgen. In de naaste omgeving vind je trouwens ook diverse jan-van-genten en papegaaiduikers, dus geef je ogen goed de kost tijdens de wandeling.

Ligging op het eiland Mageroya

Moest je “vroeger” nog met de veerboot naar de Noordkaap (met vaak lange wachttijden), tegenwoordig is het eiland Mageroya waar de Noordkaap op gelegen is, via een tunnel te bereiken. In de zomer is het dus geen enkel probleem om de klif te bereiken, maar als je in de winter over het eiland Mageroya wilt, moet je toch goed voorbereid zijn. En rekening houden met de nodige vertraging omdat de weg ernaar toe alleen bij voldoende verkeer wordt “opengegooid”. In colonne rijd je vervolgens naar de Noordkaap.

Overnachten op campings in de omgeving van de Noordkaap: