• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no

Gebieden

Campings in Noorwegen: een veelzijdig land met prachtige ongerepte natuur

De campings in Noorwegen bieden alle ingrediënten voor een fantastische vakantie in de natuur. Naast de indrukwekkende fjorden, prachtige meren en het ongerepte groen, zijn er interessante steden met een rijke geschiedenis. Voor een actieve vakantie is het mogelijk om te kanoën, raften of fietsen door het rijke groene landschap. In de winter is Noorwegen ook zeer in trek bij skiërs en langlaufers.

 • Campings in Centraal Noorwegen

  Campings in Centraal Noorwegen

  Campings in Centraal Noorwegen liggen voornamelijk in de regio's Innlandet (Oppland) en Viken (Buskerud) en een aantal gedeeltes van de regio's Sor Trondelag (Storen, Berkak en Oppdal), Vestland (Hordaland-Roldal), het binnenland van Telemark (Rjukan, Skien, Notodden en Seljord) en het noordelijke gedeelte van de regio Aust Agder. Door de LEES MEER knop te gebruiken, krijgt u een uitgebreid overzicht van de campings in het centrale deel van Noorwegen. Door de enorme oppervlakte is er een grote verscheidenheid aan natuur. Flinke bergen (zoals bijv. de Gaustatoppen en de omgeving van Geilo) en prachtige meren (bijv. bij Seljord en Tinn Austbygd)

 • Campings in Fjord Noorwegen

  Campings in Fjord Noorwegen

  Alhoewel er ook genoeg fjorden liggen bij Oslo (Oslofjord) en langs de kust van Noord Noorwegen (ruwweg boven Trondheim) en de eilanden, vallen alleen de campings in de regio's More og Romsdal en Vestland (Sogn og Fjordane en Hordaland) onder Fjord Noorwegen. Oftewel, de regio's in het westen van Noorwegen. En uiteraard is de voorwaarde dan wel dat ze aan of vlakbij een fjord liggen. Via de LEES MEER knop krijgt u een uitgebreid overzicht van campings die aan deze criteria voldoen. Wel handig als u bijvoorbeeld graag het Nordfjord, Sognefjord, Geirangerfjord of het Hardangerfjord wilt bezoeken.

 • Campings in Noord Noorwegen

  Campings in Noord Noorwegen

  Wilt u op vakantie naar het noorden van Noorwegen, maar u weet nog niet precies waar u naar toe wilt? U wilt naar de Noordkaap, maar waar ligt dat eigenlijk? U wilt de prachtige stad Tromso bezoeken, dat ligt waarschijnlijk in de regio Troms, maar waar ligt dat ? U hebt gehoord dat u op Vesteralen een onvergetelijke walvissafari kunt boeken ... de plaats is iets met Andenes of zo. Maar waar ligt dat ? Via de LEES MEER knop, krijgt u een uitgebreid overzicht van campings in de regio's Finnmark, Troms, Nordland en Nord Trondelag. Inclusief de campings op de eilandengroep Vesteralen en de Lofoten.

 • Campings in Oost Noorwegen

  Campings in Oost Noorwegen

  De campings in Oost Noorwegen bevinden zich met name in de regio's Viken (Ostfold) en Innlandet (Hedmark) - welke beide langs de Zweedse grens liggen - en het oostelijke deel van de regio Sor Trondelag waar bijvoorbeeld Roros ligt (ten zuidoosten van Trondheim). Via de LEES MEER knop hieronder krijg je een uitgebreid overzicht van alle campings welke in dit grote gebied liggen. Het oosten van Noorwegen is zeer populair bij wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers. En kampeerders die er graag met de kano op uittrekken. Mogelijkheden genoeg, want Oost Noorwegen is rijk aan meren (Femundtunet en Osensjoen bijvoorbeeld).

 • Campings in Zuidoost Noorwegen

  Campings in Zuidoost Noorwegen

  Campings in Zuidoost Noorwegen liggen voornamelijk in de regio Vestfold (Larvik, Tonsberg, Stavern), aan de kust van de regio Telemark (Kragero) en in de regio Aust Agder. Zowel in het prachtige Setesdal (Byglandsfjord, Evje) als in de Sorlandet (kust van Aust Agder) met knusse kuststadjes als Risor, Arendal en Grimstad. Via de LEES MEER knop krijg je een uitgebreid overzicht van alle campings in dit deel van Noorwegen, welke vanwege de normaal gesproken hoogste temperatuur van Noorwegen ook wel de Noorse Riviera wordt genoemd. Langs de kust liggen ontelbare eilandjes, ideaal voor een leuke boottocht.

 • Campings in Zuidwest Noorwegen

  Campings in Zuidwest Noorwegen

  Campings in Zuidwest Noorwegen liggen voornamelijk in de regio's Rogaland met prachtige steden als Haugesund en Stavanger. En natuurlijk bij de Preikestolen, de klif welke 600 meter hoog oprijst vanuit het Lysefjord. Ook de regio Vest Agder (Flekkefjord, Farsund, Mandal, Kristiansand) valt onder zuidwest Noorwegen. Net als in Rogaland vind je hier een prachtige kustlijn met prachtige baaien en witte stranden. Via de LEES MEER knop krijg je een uitgebreid overzicht van campings in het zuidwestelijk deel van Noorwegen. Ideaal als je in Stavanger of Kristiansand met de veerboot arriveert en een leuke camping zoekt in dit gebied.