• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Campings in Vest Agder

Vest Agder: idyllische natuur in de meest zuidelijke provincie van Noorwegen

In het uiterste zuiden van Noorwegen ligt het schitterende Vest Agder. De provincie biedt een enorme variatie van het berglandschap in het noorden tot het kustlandschap in het zuiden. De enorme diversiteit maken de campings in Vest Agder het hele jaar door tot een schitterende vakantiebestemming. Lees meer

 

De prachtige provinciehoofdstad Kristiansand

De provinciehoofdstad van de regio Vest Agder is Kristiansand. Met een inwoneraantal van meer dan 90.000 is dit de grootste stad in de regio. In deze kustplaats is het uitstekend vertoeven. Kristiansand herbergt sinds kort een levendige vismarkt (Fiskebasaren) en je vindt hier diverse Seafood restaurants. Ook zijn er vele winkelstraatjes en prettige terrasjes.

Het Dyreparken bij Kristiansand

Gezinnen met kinderen zullen zich uitstekend vermaken bij het Dyreparken in de buurt van Kristiansand. De grootste dierentuin van Noorwegen, het Dyreparken, ligt namelijk zo'n 11 km ten noordoosten van de stad. De dierentuin herbergt meer dan 100 diersoorten met onder andere typische Scandinavische dieren zoals wolven en rendieren. Ook zijn er Siberische tijgers, Orang-Oetans, krokodillen, giraffen en zebra's. De kinderen kijken hun ogen uit!

Het schiereiland Lindesnes

Vanaf de campings in Vest Agder is de kustgemeente Lindesnes met zijn prachtige en wilde archipel gemakkelijk te bereiken. In deze kustregio bevindt zich het zuidelijkste punt van Noorwegen. Op dit punt staat het Lindesnes Lighthouse. Deze vuurtoren is de oudste van Noorwegen. In 1656 werd op deze plek het eerste Noorse licht aangestoken. Vanaf het Lindesnes Lighthouse is het uitzicht spectaculair op de machtige zee. Vooral als het hard waait, is de beleving fantastisch.

Verscheidene vogelreservaten bij Mandal

Voor een geweldige ervaring met de natuur is een bezoek vanaf de campings in Vest Agder naar Mandal een aanrader. In dit gebied zijn verscheidene beschermde vogelreservaten en schitterende natuurgebieden. Het kleine stadje Mandal bracht bovendien veel beroemde kunstenaars voort. Zo tref je in het Vigeland House kunstwerken van de kunstenaars Gustav en Emanuel Vigeland. Ook een bezoek aan het Mandal Museum is een aanrader.

De eerste Noorse modelspoorbaan, de Setesdalsbanen

Landinwaarts in Vennesla tref je de eerste smalspoor museumbaan van Noorwegen aan, genaamd de Setesdalsbanen. In de zomermaanden rijdt een speciale op kolen gestookte stoomlocomotief op de 8 km lange spoorlijn door de prachtige Setesdal vallei. In het bijbehorende museum wordt verteld over de meer dan 100 jaar oude stoomlocomotieven, het statige stationsgebouw en de stijlvolle houten auto's uit die tijd.

Rijke cultuur van Vest Agder

De provincie Vest Agder staat bekend om zijn grote cultuurscène. Het hele jaar door wordt er een uitgebreid festivalprogramma voor jong en oud georganiseerd. Grote artiestennamen en culturele persoonlijkheden uit binnen- en buitenland treden graag op bij de diverse evenementen. Gedurende het jaar worden er diverse film-, muziek- en voedselfestivals georganiseerd, zowel in de bergen als aan de kust. In Aseral wordt bijvoorbeeld het Eikerapen Roots Festival georganiseerd. Dit festival trekt iedere zomer zeer veel bezoekers.