• mt-campingsnoorwegen.nl
    • mt-campingsnorway.com
    • mt-campingplatzenorwegen.de
    • mt-campingnorge.no

Dyreparken, Kristiansand Zoo og Amusement Park

De grootste dierenverzameling van Noorwegen, een heus piratendorp en een spectaculair aquapark, Dyreparken Kristiansand heeft het allemaal!

Met een oppervlakte van 60 ha., de grootste dierenverzameling van Noorwegen (meer dan 100) en diverse attracties als Cardamom Town, piratendorp Abra Havn, Captain Sabertooth en het Badelandet Aqua Park is het niet zo gek dat Dyreparken Kristiansand de meest bezochte attractie van Noorwegen is. Jaarlijks verwelkomt het park meer dan 1 miljoen bezoekers! Naast de dierentuin en het amusementspark vind je in het park diverse restaurants, winkels en overnachtingsmogelijkheden.

Grootste dierenverzameling van Noorwegen

Dyreparken Kristiansand herbergt meer dan 100 verschillende diersoorten. Tropische dieren als krokodillen, reptielen en diverse apen, Afrikaanse dieren als leeuwen, giraffen, zebra’s en cheeta’s, Aziatische dieren als gibbons, rode panda’s, orang-oetans en Siberische tijgers, Noordse dieren als elanden, poolvossen, lynxen en wolven en daarnaast is er een boerderij met Noorse boerderijdieren (KuToppen). Wat opvalt, is dat de dieren relatief grote ruimtes hebben om zich te bewegen.

Cardamom Town

Cardamom Town is een themapark bestaande uit een pittoresk stadje wat z’n oorsprong kent in het kinderverhaal van Thorbjorn Egner. In het stadje vind je diverse winkels, een bakker, een politiebureau met gevangenis, een weersvoorspellingstoren en een tramlijn met een zingende chauffeur. In het hoogseizoen zijn er diverse theatervoorstellingen.

Captain Sabertooth World

Ook Captain Sabertooth World is een themapark. Een piratendorp-thema wel te verstaan, met diverse winkels, restaurants en diverse attracties zoals Captain Sabertooths Skattkammer, het Smokkariumet in het Captain Sabertooth kasteel, Grusomme Gabriels bende, Spøkelseshuset (spookhuisattractie) en het dagelijkse evenement Sjoslag pa Grashavet (strijd tussen The Black Lady en de Gravin)

Piratendorp Abra Havn en Badelandet Aqua Park

Het piratendorp Abra Havn is een prachtig schilderachtig piratendorp omgeven door hoge muren. Badelandet Aqua Park is een enorm waterpark wat alleen geopend is van medio mei tot medio september. Hier vind je diverse zwembaden, een mooi strand en ontelbare glijbanen. Voor het Aqua Park dient een aparte ticket te worden aangeschaft.

Bereikbaarheid Dyreparken Kristiansand en campings in de omgeving

Dyreparken ligt op zo’n 11km. ten noordoosten van Kristiansand langs de E18 welke van Kristiansand naar Oslo loopt. In Kristiansand is een vliegveld, een treinstation en een haven, dus of je nu met het vliegtuig, de trein, de boot of met de auto komt … het park is prima bereikbaar. In de omgeving van Dyreparken Kristiansand liggen o.a. de volgende campings: