• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no
Campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn, Nordfjord

Campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn, Nordfjord

Campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn en Nordfjord: grillige kustnatuur met prachtige fjorden in de omgeving

Het dunbevolkte Sogn og Fjordane is een schitterende landelijke provincie met Leikanger als hoofdstad. Naast de grillige kustnatuur vind je hier honderden grote en kleine eilanden, verborgen baaien en steile klippen. Bovendien biedt de regio Nordfjord, met zijn bergmeren en gletsjertongen. een enorme verscheidenheid aan natuur!

Lees meer

 • Aanbevolen

  Campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn, Nordfjord

  Lo-Vik Camping Loen

  Vanaf deze centraal in het centrum van Loen gelegen camping heb je een geweldig uitzicht op de prachtige omgeving. Maar ook de Loen Skylift en de Via Ferrata kun je vanaf de camping zien.

 • Aanbevolen

  Campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn, Nordfjord

  Tjugen Camping Loen

  Op een prachtige plek ligt deze goed verzorgde camping. Gesitueerd op verschillende terrassen waardoor je overal een heerlijk uitzicht hebt. Vriendelijke eigenaar.

 • Aanbevolen

  Campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn, Nordfjord

  PlusCamp Sande Camping

  Werkelijk schitterend gelegen camping met zicht op watervallen, gletsjers en het helderblauwe Lovatnet (meer). Prima sanitair. Restaurant op de camping.

 • Aanbevolen

  Campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn, Nordfjord

  Gryta Camping

  Op een prachtige locatie gelegen met zicht op besneeuwde bergtoppen, watervallen, gletsjers en het blauwe water van het Oldevatnet meer. Kampeerplaatsen direct aan het water.

 

Blauwe bergmeren en bloeiende valleien bij het Nordfjord

Het Nordfjord - met een lengte van 106km. 1 van de langste fjorden in Noorwegen - biedt een bijzondere contrasterende natuur. Naast imposante bergen tref je hier diepe meren en bloeiende valleien. Aan de westkust is het water ongeremd en wild bij Stadjavet. De streek rondom de Westkaap en de kust, het dorp Oppstryn, het meer Loenvatnet, de Oldedalen vallei en de gletsjer Briksdalsbreen zijn waarschijnlijk de grootste trekpleisters van Fjord-Noorwegen. Je kunt het fjord bezichtigen met een kajak, een berg beklimmen of van een panoramisch uitzicht genieten dankzij de Loen Skylift. Deze gondel brengt je binnen vijf minuten naar de top van de berg Hoven.

De kleurige kustplaats Maloy

Aan de kust ligt het kleurige plaatsje Maloy. Dit dorp is een van de belangrijkste vissershavens van Noorwegen. De inwoners leven dan ook vrijwel enkel van de visvangst en -verwerking. De kade herbergt diverse schepen van de Hurtigruten en de snelle veerboten tussen Alesund en Bergen. Het is mogelijk om hier diverse zeevisexcursies te boeken. In de hoofdstraat bevindt zich het Maloy Kafé, wat een uitstekende plek is voor een smakelijk kopje koffie, lunch en broodjes. Vanaf dit dorp zijn bovendien schitterende wandeltochten te maken. Loop bijvoorbeeld naar de Kannesteinen, een bijzonder geërodeerde rots op het strand ten noorden van Maloy.

Het bijzondere schiereiland Stadlandet in Selje

Vanaf de campings in Sogn og Fjordane bij Olden, Stryn en Nordfjord kun je een prachtige dagtrip maken naar het schiereiland Stadlandet. Dit ver in zee uitstekende rotspunt is een gedeelte van de gemeente Selje, vernoemd naar het dorpje aan de zuidwestkant van het schiereiland. Het schiereiland is onder zeelieden berucht vanwege zijn gevaarlijke zeestromen en kliffen. Het gebied levert dan ook een fascinerend landschap op met rots- en mosplateaus die samenkomen bij de Vestkapp. Bomen groeien hier niet vanwege de regen, harde wind en de kale rotsondergrond. Het dramatische en desolate gebied maakt bij ieder type weer een enorme indruk! Het kleine dorp Selje biedt een fraaie kerk en prachtige boothuisjes. Bovendien vind je op het eiland Selja, dichtbij de kust, diverse ruïnes van een klooster. In de zomer vertrekt er meerdere malen per dag een boot richting het eiland (slechts 15 minuten varen).

De Briksdalgletsjer in Oldedalen

Jaarlijks trekt de schitterende Briksdalgletsjer vele bezoekers. De Briksdalgletsjer is één van de meest belangrijke gletsjertongen van de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van Europa. De voet van de gletsjertong bevindt zich op amper 350 meter hoogte. Vanaf Olden is het circa 23km. naar het gletsjermeer Briksdalbrevatnet. Vanaf de parkeerplaats bij de gletsjer kan met te voet of met een elektrisch wagentje (de wagentjes getrokken door een fjordpony is helaas historie) langs een waterval richting de gletsjer lopen.