• mt-campingsnoorwegen.nl
  • mt-campingsnorway.com
  • mt-campingplatzenorwegen.de
  • mt-campingnorge.no
Campings in Viken (Ostfold)

Campings in Viken (Ostfold)

Bekijk verschillende historische attracties vanuit een van de campings in Viken (Ostfold)

Viken (Ostfold) is een regio in Noorwegen waar tal van historische bezienswaardigheden te bekijken zijn. Denk hierbij aan de rotstekeningen die te vinden zijn rond de stad Sarpsborg. Deze rotstekeningen gaan duizenden jaren terug, tot vlak na de laatste ijstijd. De stad Sarpsborg is gelegen bij een van de krachtigste watervallen die Europa rijk is, genaamd Sarpefossen. Voor zowel de natuurliefhebber als de cultuurliefhebber is deze regio dus zeker geschikt. Lees meer

 • Aanbevolen

  Campings in Viken (Ostfold)

  Olberg Camping

  Knusse camping met vriendelijke eigenaren gelegen op het platteland van Viken (Ostfold). Al sinds jaren een geliefde plek voor veel kampeerders. Leuke speeltuin.

 • Campings in Viken (Ostfold)

  Stora Lee Camping

  Op een prachtige locatie op de grens van Noorwegen en Zweden ligt deze grote camping, direct aan het meer. Veel voorzieningen. Mooie kampeerplaatsen direct aan het water.

 • Campings in Viken (Ostfold)

  Hoysand Camping Skjeberg

  Op een zeer fraaie plek gelegen camping direct aan het fjord Skjebergkilen. Vlakbij de E6 en Zweedse grens. Goede watersportmogelijkheden. Mooie strand op loopafstand. Veel hytter.

 • Campings in Viken (Ostfold)

  Utne Camping Sarpsborg

  Direct langs de E6 gelegen camping vlakbij Sarpsborg. Ideaal als u onderweg bent van Goteborg naar Oslo of vice versa. Nieuw sanitair. Zeer fraaie appartementen. Scooters en fietsen te huur.

 • Campings in Viken (Ostfold)

  Fredriksten Camping Halden

  Met zicht op het prachtige fort Fredriksten is deze goed verzorgde camping een zeer populaire overnachtingsplaats. Mooi glooiend terrein. Goede sanitaire voorzieningen.

 

Bezoek het mooie en grote fort van de Fredriksten Festning

In Viken (Ostfold) kan de stad Fredrikstad bezocht worden. Dit is de grootste stad, waar de rijke historie direct te zien is. Ongeveer een half uur rijden en vlakbij de Zweedse grens, is het mooie en grote fort van de Fredriksten Festning te vinden. Dit is een van de belangrijkste en meest toeristische attractie in de regio. Ieder jaar brengen er meer dan 200.000 mensen een bezoek aan dit indrukwekkende fort. Het fort biedt een geweldig uitzicht over de stad Halden en het werd op verzoek van een Deense koning gebouwd.

Kom tot rust in de ongerepte en grote gebieden met bossen

Voor de liefhebber van natuur is de regio Viken (Ostfold) ook uitermate geschikt. Breng in dat geval een bezoek aan Inner Ostfold, een gebied dat bekend staat om de ongerepte en grote gebieden met bossen. Fietstochten, kampeervakanties en wandeltochten zijn in deze regio uitermate geschikt. Kom tot rust aan een van de prachtige meren en geniet van een adembenemend uitzicht over de grootste rivier, de Glomma. Vang een vis, trek erop uit met de kano of bezoek het grootste fort: Høytorp in Mysen. Of het nu gaat om een korte vakantie of een lange vakantie, dit gebied is voor iedere soort reis interessant om te gaan bezoeken.

Een geweldige bestemming voor de volgende zomervakantie

Deze regio in Noorwegen leent zich uitstekend voor een leuke vakantie in de zomer. Vanuit een van de campings in Viken (Ostfold) zijn er verschillende activiteiten die ondernomen kunnen worden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stranden rond Moss, ontmoet de aardige locals in de vele kleine kustdorpen zoals Sponvika en ontdek de honderden eilandjes en prachtige riffen bij het eilandparadijs van Hvaler, die via tunnels en bruggen verbonden zijn met het vasteland. Neem een duik in het water, verken de omgeving en ontdek de overheerlijke keuken van Noorwegen. Oftewel, alle ingrediënten voor een vakantie om nooit te vergeten!

100% garantie op het spotten van elanden tijdens een elandsafari

Wie aan een safari denkt, denkt al snel aan het wildleven in Zuid-Afrika. Echter kan er vanuit de Olberg camping in Trogstad ook een safari worden ondernomen, alleen gaat men dan op zoek naar elanden. Echter is dit niet zo heel lastig, iedere reiziger weet 100% zeker dat er elanden te spotten zijn. Sta oog in oog met deze indrukwekkende dieren en combineer de safari eenvoudig met de vele andere activiteiten in de regio.

Verken de omgeving vanuit van de campings in Viken (Ostfold)

In de regio Viken (Ostfold) zijn verschillende campings te vinden en dit maakt de regio een uitstekende vakantiebestemming voor de avontuurlijke reiziger. Doorkruis het hele land of combineer een bezoek aan deze regio met een bezoek aan Oslo. De regio wordt ook wel de toegangspoort genoemd voor de vele reizigers die langs dit stukje Noorwegen komen. Ideaal dus om een reis te beginnen of te eindigen.